Inovatyviausių Lietuvos įmonių rinkimai – „Inovacijų prizas 2007“

Skelbiamas kvietimas teikti paraiškas konkursui „Inovacijų prizas 2007”. Jau trečią kartą rengiamas konkursas kiekvienais metais pritraukia vis daugiau įmonių. Organizatorių teigimu, dalyvavimas konkurse įmonėms suteikia galimybes pasitikrinti savo inovatyvumą, kurti teigiamą įvaizdį ir motyvuoti savo darbuotojus.

Konkurse gali dalyvauti verslo įmonės registruotos ir veikiančios Lietuvoje. Šiais metais inovacijų prizai bus įteikti įmonėms už jų vykdytą inovacinę veiklą – „Inovatyvios įmonės” kategorijoje ir už konkrečius produktus – „Inovatyvaus produkto” kategorijoje. Inovacijų prizo laimėtojams bus įteiktas sertifikatas, statulėlė bei teisė naudoti Inovacijų prizo logotipą apdovanoto produkto ar įmonės rinkodaros tikslams.

„Inovacijos yra viena svarbiausių sėkmingos įmonės veiklos sąlygų. Gebėjimas atsinaujinti ir pateikti naujus produktus yra būtinas šiuolaikiniame versle. Rengdami šį konkursą norime atkreipti Lietuvos įmonių dėmesį į inovacijas, parodyti sėkmingus pavyzdžius, kad ir kiti galėtų jais pasekti” – kalbėjo Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Rimas Varkulevičius.

Inovacijų prizas organizuojamas jau trečią kartą. Kasmet jame dalyvauti pageidauja vis daugiau įmonių ir organizacijų. „Didėjantis įmonių aktyvumas rodo, kad įmonės pradeda suprasti inovacijų reikšmę” – sakė VšĮ Lietuvos inovacijų centras direktorius Kastytis Gečas. Jo teigimu, dalyvaujančios konkurse įmonės gali įvertinti savo inovatyvumo lygį, o laimėtas prizas padeda kurti teigiamą įvaizdį ir didinti žinomumą.

Vienos iš 2006 m. konkurso nugalėtojos AB „Snaigė” rinkodaros direktorė Rūta Petrauskaitė džiaugėsi, kad inovacijų prizas ne tik sustiprino įmonės įvaizdį, bet ir pamalonino darbuotojus. „Laimėtas prizas – tai paskata žmonėms, ypač tiems kurie ne vieną dešimtmetį praleido įmonėje kurdami bei tobulindami technologijas ir produktus. Tai didelis ir svarbiausia – viešas jų darbo įvertinimas. Tai stiprina pasitenkinimą savo darbu, pasididžiavimą įmone, kurioje jie dirba”, teigė ji.

Įmonės norinčios dalyvauti konkurse turi užpildyti paraiškos formą, kurią galima rasti interneto puslapyje (www.inovacijuprizas.lt). Dalyvavimas konkurse – nemokamas. Paraiškos priimamos iki 2007 m. spalio 31 d. Laimėtojai bus apdovanoti 2007 m. gruodžio mėn. Dalyvių paraiškas vertins nepriklausoma ekspertų komisija pagal iš anksto nustatytus kriterijus, kurie yra skelbiami konkurso interneto puslapyje.

Konkursą organizuoja Lietuvos inovacijų centras ir Lietuvos pramonininkų konfederacija. Konkursą remia Lietuvos Respublikos ūkio ministerija. Konkursas organizuojamas įgyvendinant projektą „Inovacinių gebėjimų formuoti ir diegti inovacijas stiprinimas (INO-GEB)”, kuriam skirta Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos Respublikos nacionalinio biudžeto parama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.