„Lietuviškų grožybių” baltarankėms užkliuvo kaimiečių apranga

Didmiesčio merginų komentarai apie alantiškių išvaizdą ir aprangą suglumino ne tik vietinius gyventojus, bet ir projekto „Lietuviškos grožybės” rengėjus.

Trys gražuolės Vaida, Genutė ir Mia tęsia savo viešnagę kaime. Ketvirtosios dienos rytą merginos gauna naują užduotį: dirbti maisto prekių parduotuvėje. Užuot susikaupusios darbui, merginos visą dieną garsiai kikeno ir aptarinėjo į parduotuvę užsukusių paprastų žmogelių aprangą, siūlė jiems domėtis mados žurnalais.

Ryte gražuoles pasitiko raudona suknele pasipuošusi parduotuvės darbuotoja. Šiandien jai – šventė, juk atėjo trys žavios pavaduotojos, tad nereikės sunkiai dirbti.

Tačiau gera moteriškės nuotaika greitai dingo. Nežinia, ar dėl moteriško pavydo, ar dėl miesčioniško paikumo, „Lietuviškų grožybių” dalyvėms neįtiko… pardavėjos išvaizda.

„Geltoni plaukai ir raudona suknelė… ir dar čia taškiukų pabarstyta…”, – papūtė lūpas Genutė, studijuojanti Kostiumo dizainą ir išmananti madas.

„Na, kaip gi jūs čia apsirengusi, pasižiūrėkite į save. Argi taip galima?”, – pardavėją į kampą spausti ėmė ir Mia. Genutė tęsė: „Iš tiesų – nėra nieko neskoningiau…Juk yra labai paprastų sprendimų, kaip apsirengti gražiai ir nebrangiai”. Pardavėja tik nuraudo ir droviai šypsojosi.

Išklausiusios darbo parduotuvėje instrukcijas, merginos pagaliau pradėjo dirbti. Vienas po kito į parduotuvę skubėjo lankytojai. Jiems linksma – juk atėję nusipirkti duonos ar sūrio, jie nesitikėjo išvysti trijų žavių pardavėjų.

Miestietėms taip pat neliūdna. Merginos vis labiau stebėjosi vietinių apranga ir dabitų akį rėžiančia „stilių įvairove”. Negailestingai kandžiai, tiesmukai ir netaktiškai sukritikavusios miestelio gyventojų išvaizdą, merginos nutaria jiems padėti: papasakoti, kaip, jų supratimu, dera stilingai atrodyti ir elgtis.

Laimė, paprasti žmonės akmens užanty nenešioja. Užuot įsižeidę, kaimo vyrai ir moterys nuoširdžiai džiaugiasi miesto pamaivų praskaidrinta kasdienybe ir tik atlaidžiai šypsosi: „O kas ne taip su mano kelnėmis? Aš puikiai jaučiuosi taip apsirėdęs. Svarbiausia, kad man patogu…”.

Visiškai rimtai pasiūliusios vietiniams paskaityti mados žurnalų ir sulaukusios tik juoko, merginos numojo ranka: „Ech, jiems nėra poreikio gražiai atrodyti, ką jau padarysi..”.

Darbo diena baigėsi, merginos gavo atlygį – šiek tiek pinigų. O vakare jų laukė tikra atgaiva – fotosesija iš Vilniaus atvykusiems žurnalų fotografams. Ką jau ką, bet šypsotis ir koketuoti prieš objektyvą panelės išties moka… O ko daugiau ir tereikia?

„Lietuviškos grožybės” – antradienį 20.45 val. per LNK.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.