R.Lukoševičiūtė parsivežė prizą

Dainininkė Rūta Lukoševičiūtė grįžo iš Italijos, kur tarptautiniame populiariosios muzikos festivalyje užėmė trečiąją vietą.

Nors Rūta Lukoševičiūtė į festivalį Italijoje vyko neplanuotai (jai teko pakeisti konkurse negalėjusią dalyvauti televizijos realybės šou „dangietę” Skirmantę), tačiau atlikėja tikina, kad jai nepritrūko laiko pasirengti konkursui ir scenoje jautėsi tvirtai. Iki konkurso likusį laiką Rūta praleido kasdien tobulindama vokalą pas muzikos pedagogus. Kad dainavimo pamokos nenuėjo veltui, Rūtos manymu, įrodo ir festivalyje užimta trečioji vieta.

Planuose – gastrolės

Tarptautinis populiariosios muzikos festivalis Pompėjos mieste Italijoje vyksta kiekvieną rugsėjį. Dėl kilusių problemų su vizomis, kai kurie atlikėjai šiemet taip ir nepasiekė Italijos, todėl iš planuotų 13 dalyvių šįkart pasirodė tik 10. Per festivalį muzikantai varžėsi dviejose kategorijose – geriausios dainos ir geriausio atlikėjo. Konkurso dalyvius vertino tarptautinė komisija.

Pirmoje festivalio dalyje Rūta atliko dainą „Baltos rankos”, kuriai muziką parašė kompozitorius Dalius Pletniovas, o tekstą sukūrė pati atlikėja. Antroje dalyje ji pasirodė su Tinos Turner daina „Simply The Best”, už kurią ir laimėjo trečiosios vietos apdovanojimą. Pirmosios dvi vietos šioje kategorijoje atiteko artistėms iš Rusijos.

Po sėkmingo pasirodymo Rūta sulaukė pasiūlymų surengti koncertines gastroles užsienyje. „Kitąmet manęs italai laukia su parengta dainininkės Tinos Turner repertuaro dainų programa. Planuojama surengti mano aštuonis solinius koncertus skirtinguose Italijos miestuose. Ateinančių metų liepos mėnesį gavau kvietimą dalyvauti ir tarptautiniame muzikos konkurse Tenerifėje, Ispanijoje”, – apie pergalę konkurse lydinčius pasiūlymus LŽ pasakojo R.Lukoševičiūtė.

Nespėjo pakeliauti

Tarptautiniuose festivaliuose Rūtai tenka pasirodyti nedažnai – šis buvo tik antrasis. Pirmą kartą konkurse su užsienio atlikėjais prieš metus Rūta varžėsi Egipte. Tačiau pasirodymas nebuvo toks sėkmingas, jokio prizo tąsyk mergina negavo. „Ten buvo popmuzikos konkursas, o aš atlikau daugiau rokui priskirtiną dainą, todėl tikriausiai buvo nerealu tikėtis pergalės”, – svarsto dainininkė.

Rūta Italijoje praleido visą savaitę, per kurią spėjo sudalyvauti ir italų dainininko Luca Sepe vestuvėse. Temperamentingos itališkos vestuvės dainininkei paliko neišdildomą įspūdį. Tačiau pakeliauti po šalį vis dėlto Rūta nesuspėjo. „Konkurso dalyviai buvo apgyvendinti Neapolyje ir didžiąją laiko dalį visi praleidome šiame mieste. Buvau susikaupusi ir nusiteikusi itin rimtai, todėl mano mintys sukosi ne apie keliones, o apie konkursą. Tikiuosi, kad viskas vyks kaip sutarta ir pasižvalgyti po Italiją suspėsiu per ateinančią vasarą planuojamą koncertinį turą”, – lūkesčiais pasidalino R.Lukoševičiūtė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.