Kaune – apsišaukėlis policininkas

Sukčiai, prisistatantys policininkais ir telefonu reikalaujantys pinigų, Kaune keičia taktiką.

Ramų savaitgalio vakarą šalia Geležinkelio stoties esančioje viešojo transporto stotelėje, prie 32 metų kauniečio priėjęs ir policininku prisistatęs nepažįstamasis ne tik jį sumušė, surakino atrankiais, bet ir apiplėšė. Vis dėlto Kauno policija abejoja įvykio aplinkybėmis ir stebisi žmonių naivumu bei patiklumu.

Pasak kauniečio A.R., apie 21 valandą prie buvusio kino teatro „Planeta” esančioje stotelėje jis buvo vienas. Staiga pasirodė nepažįstamasis ir be jokios priežasties spyrė koja į galvą, puolė mušti – sudavė mažiausiai 5-6 smūgius kumščiu, iškraustė kišenes, pasisavino mobiliojo ryšio telefoną ir piniginę. Anot nukentėjusiojo, čia jo bėdos nesibaigė, mat užpuolikas išsitraukė antrankius ir pasakęs, jog yra policininkas, nusivedė jį link miesto centro. Tarnybinio pažymėjimo vyras nerodė, bet sakėsi vedąs jį į komisariatą. Netrukus jiedu atsidūrė prie Laisvės alėjoje esančio fontano, kur laukė užpuoliko bendras, jis taip pat mušė A.R. Smūgiai krito į galvą, krūtinę bei pilvą. Naujasis mušeika netrukus dingo. Tuomet pėsčiomis (!) auka ir plėšikas – apsišaukėlis policininkas ėjo iki vyriškio namų Raudondvario plente. Įžūlus „policininkas” sumušto nelaimėlio raktu atrakino buto duris, antrankiais šeimininką prirakino prie radiatoriaus ir puolė darbuotis – iš kambario išsinešė televizorių, mobiliųjų telefonų kroviklius, butelį vyno, degtinės. Po to grįžęs nuėmė šeimininkui antrankius ir dingo. A.R. teigia, kad jam padarytas 566 litų nuostolis. Tyrimą atlieka Kauno miesto Centro policijos komisariatas.

Neoficialiai panašūs nutikimai vadinami „x-failais”. Abejonių įvykyje daugiau nei aiškumo. Pirmiausia nukentėjęs vyras į pareigūnus kreipėsi tik kitos dienos pavakare. Pareiškime jis rašė buvęs šiek tiek išgėręs, bet kokios buvo tikrosios aplinkybės – nežinia. Ketvirtą dešimtį pradėjęs kaunietis, pasak pareigūnų, dirbantis ir policijai iki šiol nebuvo žinomas. Tiriamos įvairios versijos, tačiau neatmetama galimybė, kad savaitgalio istorija su alkoholio prieskoniu gali būti gerokai perdėta, o gal ir apskritai išgalvota.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.