„Saulės mūšyje” krito milžinai

Šiaulių arenoje vyko tarptautinis bušido turnyras „Saulės mūšis”. Žiūrovai išvydo dvylika kovų, kuriose susigrūmė kovotojai iš Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos, Suomijos, Olandijos, Ukrainos ir Lietuvos.

Turnyrą užbaigė Lietuvos ir Baltarusijos milžinų – Kęstučio Smirnovo ir Vladimiro Juško – dvikova.

Greitos pergalės

Šiemetinis bušido turnyras „Saulės mūšis” išsiskyrė keliomis greitomis ir efektingomis kovomis, kurios ne visiems lietuviams baigėsi sėkmingai. Žiūrovų dėmesį pritraukė bušido veterano šiauliečio Michailo Kočiurovo ir baltarusio Jevgenijaus Alensievičo dvikova. Buvo prognozuojama, kad kova turėtų būti itin atkakli ir sudėtinga. Apsikeitę lengvais smūgiais, kovotojai griuvo į parterį. Baltarusijos atstovas užsuko M.Kočiurovui pėdą. Pastarasis bandė atsakyti tuo pačiu, tačiau nesėkmingai. Šiauliečio padėjėjai kovotoją ragino kuo greičiau išsinerti iš baltarusio gniaužtų ir pradėti kovą stačiomis, tačiau jau buvo vėlu. Po kelių sekundžių M.Kočiurovas, nepakėlęs skausmo, pasidavė. Kovotojas iš ringo išėjo šlubuodamas.

Turnyro rekordą pasiekė klubo „Roninas” atstovas lietuvis Rolandas Agrba. Šis kovotojas per 23 sekundes privertė pasiduoti olandą Sebastianą Rijtslagą. Vos nuskambėjus gongui, lietuvis apipylė olandą galingais smūgiais. Įspraustas į kampą olandas nusprendė griebtis imtynių taktikos ir apkabino priešininką per juosmenį.

R.Agrba griebė priešininkui už sprando ir ryžtingai jį užlaužė. Po kelių sekundžių olandas pasidavė, tačiau dar ilgai masažavo skaudantį sprandą.

Nokdaunų netrūko

Per lygiosiomis pasibaigusią latvio Sbignievo Romanovskio ir olando Hanso Stringerio kovą iš salės aidėjo įžeidžiantys riksmai mūsų baltiškiesiems broliams. Tačiau keikūnai pritilo, kai ringe pasirodė latvis Jevgenijus Andriejevas ir šiaulietis Marius Leonavičius. Latvis jau per pirmąsias kovos minutes parodė, kas

čia stipresnis. Gerokai aukštesnis šiaulietis galingais rankų smūgiais gavo du nokdaunus. Po latvio smūgių salė nutildavo. Šiaulietis retkarčiais rasdavo skylę latvio gynyboje. Kovotojai sugebėjo vienas kitą talžyti ir susikibę. Tokie smūgiai sugrįždavo bumerangu – priešininko galva nuo smūgio trenkdavosi į smūgiavusiojo galvą. Per visą areną kaukšėjo duslus trankomų galvų aidas.

Jau baigiantis kovai šiaulietis praleido galingą smūgį, kuris, atsitrenkęs į veidą, pavojingai nuslydo sprandu. Šiaulietis krito kniūpsčias ir atsikėlė tik padedamas teisėjo.

Šiaulietis Mindaugas Tamutis šventė pergalę po sunkios kovos su ukrainiečiu Pavelu Niečeporenka. Abu kovotojai demonstravo tikrą kovotojų patirtį. Kova baigėsi drastiškai užlaužiant sprandą. M.Tamutis apvertė ukrainietį kniūpsčią ir staigiai užlenkė jo sprandą. Ukrainietis pasidavė, tačiau dar ilgai ringe klūpojo keturpėsčias. Atsistojo tik tada, kai specialiu aerozoliu jam buvo atšaldyta nugara.

Milžinų kova

Vakaro kulminacija – visų laukta Lietuvos ir Baltarusijos milžinų dvikova tarp Kęstučio Smirnovo ir Vladimiro Juško. Lietuvis pasiekė įtikinamą pergalę prieš Rusijos ir Baltarusijos kovų be taisyklių liūtą, tačiau po kovos per ringo virves LŽ sakė, jog priešininkas elgėsi visiškai neprognozuojamai – naudojo jam nebūdingus veiksmus. Iš pradžių vyrai vienas kitą gąsdino rankų ir kojų smūgiais. Vėliau baltarusis, žinomas kaip laisvųjų imtynių prizininkas, bandė lietuvį pakirsti smūgiais per kojas. Po keletos smūgių K.Smirnovas suvaidino visiškai atsipalaidavusį, griuvo priešininkui į kojas ir jį užspaudė po savimi. Net pakeista taktika neišgelbėjo V.Juško nuo nepriekaištingos lietuvio imtynių technikos. Ore mojavo baltarusio kojos, skraidė kumščiai, tačiau K.Smirnovas lyg vienintelį tikslą turintis smauglys rengė pergalingus veiksmus. Bušido dvikova milžinų neiškankino. Netrukus K.Smirnovas priešininko kūną prispaudė kojomis, ištiesino jo ranką ir užlaužė. Pralaimėjimas baltarusiui atrodė netikėtas, nes jis dar porą minučių sėdėjo ringo viduryje ir svarstė savo klaidas.

K.Smirnovas per trumpą improvizuotą spaudos konferenciją šalia ringo virvių prasitarė, kad lapkričio pabaigoje Japonijoje jo laukia pakartotinė kova dėl pasaulio bušido čempiono vardo. Ankstesnę kovą bušido lyderis Akira Maeda paskelbė neįvykusia dėl K.Smirnovo patirtos traumos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.