Opozicija kirto ir merui

Per du paskutinius Tarybos posėdžius vieni kitus interesų painiojimu tvirtinant detaliuosius planus įtarinėję uostamiesčio politikai žengė toliau – vakar opozicija kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją prašydama ištirti miesto mero bei kitų valdančiosios frakcijos atstovų veiksmus.

Taip uostamiesčio politikus sukiršino rugsėjo 27-ąją vykusiame posėdyje svarstytas klausimas „Dėl žemės sklypų Naujojoje uosto g. 7, M. Šerniaus g. 3 ir M. Šerniaus g. 12 Klaipėdoje detaliojo plano patvirtinimo”.

„Šio sklypo naudotojas ir pastatų čia statytojas – UAB „Kleta”. Rangovas – bendrovė „Klaipėdos monolitas”, kurios didelė dalis akcijų priklauso merui Rimantui Taraškevičiui. Dėl šio sprendimo miesto Taryboje buvo balsuojama vardiniu balsavimu. „Už” balsavo tiek meras, tiek visi Liberalų ir centro frakcijos nariai. Todėl kyla pagrįstas klausimas, ar balsuodamas už šį sprendimą R. Taraškevičius nesiekė padidinti savo turto, o LiCS frakcijos nariai – atsidėkoti ją finansiškai remiančiam „Klaipėdos monolitui”, – taip motyvus, paskatinusius kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, aiškina opozicijos atstovai Naglis Puteikis, Artūras Šulcas, Viačeslavas Titovas ir Egidijus Sabataitis.

Anot jų, pernai „Klaipėdos monolitas” LiCS Klaipėdos skyriui paaukojo 35 tūkst. litų. Opozicija neatmeta prielaidos, kad ši bendrovė minėtą skyrių parėmė ir per 2007-ųjų savivaldos rinkimus.

„Kreipimąsi įvertins Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, kai gaus išsamią informaciją iš manęs”, – paklaustas, kaip vertina tokį opozicijos žingsnį, atsakė R. Taraškevičius.

Kaltinimas protegavimu miesto galvai neatrodąs pagrįstas – juk Taryba svarstė kito planavimo organizatoriaus – ne „Klaipėdos monolito”, o „Kletos” – detalųjį planą.

„Net jei rangovas būtų buvęs kitas, šis detalusis planas vis tiek būtų buvęs patvirtintas”, – sakė jis.

Įtarta ir opozicija

Beje, priekaištų dėl bandymo „prastumti” detalųjį planą iš valdančiosios daugumos yra sulaukę ir opozicijos atstovai. Tai – dar rugpjūtį į Tarybą atkeliavęs, tačiau buvęs nepatvirtintas, rugsėjį į papildomus darbotvarkės klausimus bandytas įtraukti, bet ten taip ir nepatekęs žemės sklypo S. Daukanto 13a detalusis planas.

„Vakarų ekspresas” jau rašė, kad šio pastato, pagal projektą turėjusio būti trijų aukštų su mansarda, o jau esančio aukštu didesnio, statytojai yra nubausti ir įpareigoti nukrypimus nuo projekto pašalinti. Vis dėlto nauju detaliuoju planu papildomą aukštą statytojai dar viliasi įteisinti.

Valdančiųjų įtarimu, šį klausimą opozicija bandė „prastumti” dėl to, jog vienas iš projekto užsakovės UAB „Baltijos Aktima” savininkų yra Tėvynės sąjungos narys, taip pat vadovavęs ir rinkimų štabui.

Anot Tėvynės sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininko N. Puteikio, partija niekada neslėpė, jog „Baltijos Aktimos” direktorius Henrikas Petrauskas yra jos narys, rinkimų metu dar buvęs štabo pirmininko pavaduotoju. N. Puteikis tikino, kad partija jokios finansinės paramos iš šio asmens nėra gavusi ir nėra su juo susijusi jokiais piniginiais ryšiais.

„Ar galės H. Petrauskas pastatyti vienu aukštu daugiau, ar ne – jo asmeniniai dalykai, o partija nuo to nei praturtės, nei nukentės”, – pabrėžė N. Puteikis.

Bandė įkąsti vicemerui

Dar po savivaldybių rinkimų į Permainų koaliciją susibūrusi valdančiajai daugumai neprognozavo ramių dienų.

Pažadus dėl kritikos imta pildyti šį rudenį. Praėjusią savaitę Permainų koalicija specialiu pareiškimu parodė susirūpinimą vicemero Beno Šimkaus nesugebėjimu eiti pareigas bei kompetencijos stoka.

Opozicija mero pavaduotojo paprašė pateikti per pusmetį nuo išrinkimo nuveiktų darbų sąrašą, tačiau R. Taraškevičius pareiškė, kad opozicijos žingsnis – grynas politikavimas.

„Nei įstatymai, nei mūsų pačių patvirtintas Tarybos darbo reglamentas mero pavaduotojo ataskaitos Tarybos nariams nenumato”, – teigė meras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.