„Ekranas“ atsilygino už triuškinamą pralaimėjimą

Panevėžio „Ekrano” futbolininkai neužmiršę liepos mėnesį Klaipėdoje patirto sutriuškinimo net 0:5, sekmadienį namie sugebėjo pirmą kartą šiame čempionate įveikti „Atlantą” – 3:1.

Klaipėdiečiai ne tik uostamiestyje buvo nugalėję „Ekrano” vienuolikę, bet ir per antrojo rato kovą Panevėžyje. Tąkart mūsų žaidėjai šventė pergalę 2:1. Tik po pirmojo rato dvikovos šios ekipos išsiskyrė taikiai – 1:1.

Šeimininkai nuo pirmųjų minučių užvirto „Atlanto” vartus. Jau pirmąją minutę E.Varnas atsidūrė vienas prieš mūsų vartininką Arną Lekevičių.

Tačiau ir klaipėdiečiai nenorėjo likti skolingi. Daugiausiai pavojaus kėlė „Atlanto” brazilas Džonatanas Toresas.

Įpusėjus kėliniui, po Manto Savėno baudos smūgio iš 22 metrų, kamuolį iš „devyniukės” atmušė A.Lekevičius.

Baigiantis kėliniui „Atlantą” užklupo bėdos. Per dvi minutes į mūsų komandos vartus krito du įvarčiai.

39-ąją min. po baudos smūgio Povilas Lukšys galva taikliai smūgiavo. Kamuolys nuo virpsto suspurdėjo tinkle.

Netrukus Vitalijus Kavaliauskas, aplenkęs tris gynėjus, dar kartą privertė A.Lekevičių traukti kamuolį iš vartų.

Viltis išsigelbėti gimė netikėtai. 58-ąją min. „Ekrano” gynėjas Gediminas Paulauskas iš baudos aikštės bandydamas išmušti pataikė kamuolį į klaipėdiečio Hrvatino Gudeljo koją. Taip skirtumas nelauktai sušvelnėjo – 2:1.

Po įvarčio aktyviau žaidę šeimininkai neleido klaipėdiečiams išlyginti rezultato.

Baigiantis rungtynėms – 88-ąją min. – V.Kavaliauskas pergudravo „Atlanto” vartininką ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus – 3:1.

Per rungtynes ir po jų „Atlanto” treneris Vacys Lekevičius vėl pyko dėl rungtynių teisėjo Pauliaus Malžinsko teisėjavimo: „Kažkodėl šis teisėjas nemyli mūsų. Pražudė jis mus ir Marijampolėje, ir šiandien. Pralaimėjome, bet taip teisėjauti negalima. Aš už žaidėjus kovoju leistinais ir neleistinais būdais. Rasiu būdą su juo pasikalbėti. Jei jis dar kada nors mums teisėjaus, neišeisime į aikštę.”

Apskritai V.Lekevičius buvo įsitikinęs, kad jo komanda turėjo parsivežti tašką: „Mes buvome verti lygiųjų. „Atlantas” šį sezoną aukštų rezultatų nesiekia, todėl norime, kad komanda subręstų, susižaistų. Daug pralaimime būtent dėl brandos stokos. Jaunatviškas karštis, klaidos dažnai nulemia rungtynių baigtį: tik suklystame – praleidžiame įvartį. Panašiai buvo ir Panevėžyje. Tačiau po kiekvienų rungtynių džiaugiuosi, kad nė viena laimėjusi komanda nepasiima lengvos pergalės.

Per 30-ąjį Lietuvos futbolo A lygos čempionato turą nestigo triuškinamų rezultatų. Kauno „Kaunas” namuose 6:0 (0:0) sumaigė Vilniaus „Vilnių” ir išsaugojo devynių taškų persvarą prieš antrojoje vietoje žengiančią Marijampolės „Sūduvą”.

„Kauno” sąskaitoje – 68 taškai po 30 rungtynių.

Įspūdingą pergalę iškovojo ir Šiaulių „Šiauliai”, svečiuose 7:0 (5:0) sutrypė absoliutų autsaiderį Visagino „Interą”.

Trečiąją vietą užimantis Vilniaus „Žalgiris” namuose nepasigailėjo Šilutės „Šilutės” – 3:0. Vilniečiai po 30 mačų turi 58 taškus.

Tik Marijampolės „Sūduva” Vilniuje kukliu skirtumu 1:0 (0:0) palaužė Vilniaus „Vėtrą”.

Spalio 6 dieną 15.30 val. „Atlantas” Klaipėdoje susitiks su pirmenybių lyderiu – „Kaunu”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.