Suabejojo mero etika

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius ir jo partija užsitraukė nemalonę. Jie apskųsti etikos sargams.

Opozicija apskundė valdančiąją Klaipėdos savivaldybės tarybos Liberalų ir Centro sąjungos (LiCS) frakciją ir merą Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai dėl galimo viešų bei privačių interesų konflikto.

Anot opozicijos lyderio Artūro Šulco, balsuojant „Dėl žemės sklypų Naujojoje Uosto gatvėje 7, M.Šerniaus gatvėje 3 ir 12 detaliojo plano patvirtinimo” meras R.Taraškevičius galėjo siekti padidinti savo turtą, o LiCS frakcijos nariai – atsidėkoti ją finansiškai remiančiai bendrovei „Klaipėdos monolitas”.

Objektus minėtuose sklypuose stato generalinis rangovas – bendrovė „Klaipėdos monolitas”, kurios dauguma akcijų priklauso merui R.Taraškevičiui.

„Mūsų duomenimis, bendrovė „Klaipėdos monolitas” pernai paaukojo 35 tūkstančių litų Liberalų ir centro sąjungos Klaipėdos skyriui. Neatmestina prielaida, kad ši bendrovė parėmė LiCS Klaipėdos skyrių ir per 2007-ųjų savivaldos rinkimus”, – rašoma skunde.

Skundo autoriai prašo ištirti, ar meras R.Taraškevičius bei LiCS frakcijos Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje nariai nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų rengiant, svarstant ir balsuojant komitetuose bei miesto taryboje dėl sprendimų, susijusių su bendrove „Klaipėdos monolitas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.