V. Blinkevičiūtė: senoliai tampa vis aktyvesni

Garbaus amžiaus žmonės tampa vis aktyvesni tiek visuomeninėje veikloje, tiek gindami savo interesus, minint Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną pažymėjo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė.

Pasak ministrės, vyresnio amžiaus žmonės buriasi, jie turi įvairių idėjų, pasiūlymų, kaip geriau spręsti jų problemas, negaili patarimų ir pastebėjimų ministerijai.

„Pagyvenusių žmonių organizacijų atstovai dirba tam, kad senoliai galėtų gyventi normalų politinį, socialinį, kultūrinį gyvenimą, ir tai yra sveikintina”, – sako V. Blinkevičiūtė.

Šiais metais iš valstybės biudžeto dvi aktyviausios ir didžiausios Lietuvoje veikiančios pagyvenusių žmonių organizacijos – Lietuvos pensininkų sąjunga „Bočiai” ir Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacija, – laimėjusios Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuotą konkursą, gavo po 300 tūkstančių litų paramos.

Nevyriausybinių organizacijų (NVO) informacijos ir paramos centro vadovas Martinas Žaltauskas teigė, jog tikslų nevyriausybinių organizacijų skaičių, kuriose veikia vyresnio amžiaus žmonės, arba kurios jais rūpinasi, pasakyti sunku, jų yra daug ir labai įvairių.

„Pagyvenę žmonės buriasi bendrai veiklai, šoka, dainuoja, rūpinasi kultūriniu paveldu, vieni kitais, į senjorų klubus jungiasi asmenys, kuriuos vienija bendri pomėgiai, buvusi darbovietė”, – sakė M. Žaltauskas.

NVO informacijos ir paramos centro vadovas yra linkęs sutikti su ministrės nuomone, kad garbaus amžiaus žmonės tampa aktyvesni visuomenėje, tačiau tuo pačiu pridūrė, jog jų organizacijoms labai trūksta paramos. Pasak jo, vien idėjomis gražių iniciatyvų neįgyvendinsi.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje, kaip ir kitose ES valstybėse narėse, kasmet vis didesnę visuomenės dalį sudaro pagyvenę žmonės, tai yra 60 metų ir vyresni gyventojai.

2007 metų pradžioje tokių asmenų mūsų šalyje buvo 691,9 tūkstančio, arba kas penktas Lietuvos gyventojas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.