Lietuva kartu su latviais ir estais perka amunicijos granatsvaidžiams „Carl Gustaf”

Lietuvos kariuomenė pasirašė sutartį su Švedijos bendrove „Saab Bofors Dynamic AB” dėl amunicijos granatsvaidžiams „Carl Gustaf” pirkimo.
Bendrovė „Saab Bofors Dynamic AB” pasirinkta kaip tinkamiausia tiekėja Lietuvos, Latvijos ir Estijos bendrai perkamai granatsvaidžių amunicijai, pirmadienį pranešė KAM.

Šio bendro projekto tikslas – pasirinkti tokį projektą, kuris tiek ekonominiu, tiek sistemų standartizavimo požiūriu būtų naudingas visoms trims Baltijos šalims.

Įgyvendindamos bendrą amunicijos pirkimo projektą ir siekdamos garantuoti priimtiną amunicijos kainą ir prekių pristatymą 2007-2011 m., Baltijos šalys susitarė su bendrove „Saab Bofors Dynamics AB” sudaryti ilgalaikes sutartis.

Pagal konkurso dokumentuose nurodytą bendro pirkimo kainą ir bendruosius terminus bei sąlygas kiekviena iš trijų Baltijos šalių pasirašė su gamintoju atskiras sutartis. Vadovaudamosi šiomis sutartimis kiekviena šalis gali nustatyti papildomus specialiuosius reikalavimus ir sąlygas, susijusius su perkamos amunicijos apmokėjimo grafiku, ir taip užtikrinti, kad prekės būtų pristatomos laiku ir būtų užtikrinamas bendras sutarties vykdymas kiekvienoje valstybėje.

Kariuomenė neatskleidžia, koks kiekis amunicijos ir už kokią kainą perkamas.

Latvija tokią sutartį su bendrove „Saab Bofors Dynamics AB” pasirašė šių metų liepos 17 d. Rygoje, o Estija – rugpjūčio 23 d. Taline.

Nors iki šiol vykdant bendrus Baltijos valstybių ginkluotės įsigijimus iškildavo sunkumų dėl skirtingų nacionalinių ginkluotės įsigijimo planų, įsigijimų prioritetų ir įstatymų, tai nesutrukdė Baltijos valstybėms sėkmingai įgyvendinti du bendrus projektus: 2001 m. Latvija ir Estija bendrai nusipirko ilgojo nuotolio radarų, o 2004 m. – Lietuva, Latvija ir Estija įsigijo oro erdvės stebėjimo įrangą (angl. Air Control Unit), kuri reikalinga NATO oro policijos misijos vykdymui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.