Nuteistajam atsiuntė atvirukų su „siurprizais”

Tikrindami vienam nuteistajam atsiųstus du laiškus savaitgalį Marijampolės pataisos namų pareigūnai aptiko, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos – apie du gramus amfetamino. Kvaišalai buvo paslėpti atvirukuose.
Cenzūruoti (skaityti) nuteistųjų laiškus liautasi maždaug prieš devynerius metus. Tačiau juos pareigūnai tikrina – nuteistųjų akivaizdoje atplėšia, apžiūri, ar nėra ko nors neleistino. Ne taip jau reti atvejai, kai tokiu būdu persiunčiami kvaišalai – jų aptinkama netgi po pašto ženklais, atvirukuose.
Nuteistajam 57 metų Edmundui M. tą kartą itin pasisekė – jo vardu iš Kauno miesto bei rajono atėjo netgi du atvirukai. Tikrinant neva moterų rašytus dvigubus atvirukus buvo aptikta baltos spalvos miltelių. Įtariama, jog tai psichotropinė medžiaga – amfetaminas. Rasta apie du gramus kvaišalų.
Atvirukus su kvaišalais turėjo atsiimti nuteistasis Edmundas M. Šis kaunietis teistas keturis kartus. Pastarąjį sykį laisvę jis prarado dėl neteisėto disponavimo kvaišalais. Prijungęs dalį neatliktos bausmės pagal ankstesnį nuosprendį, Biržų rajono apylinkės teismas Edmundą M. šešeriems metams pasiuntė už grotų. Pataisos įstaigos vartai jam turėtų atsiverti 2010-ųjų vasarį.
Tekstų abiejuose atvirukuose braižas – stebėtinai panašus. Edmundas M. pareigūnams teigė juos rašiusių moterų nepažįstąs ir nė nenumanąs, kas jam galėjo atsiųsti atvirukus su „siurprizais”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.