Žemės mokesčio pažyma – elektroninėje erdvėje

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad šiais metais žemės savininkai, turintys iki lapkričio 5-osios sumokėti žemės mokestį (lapkričio 1,2,3 ir 4 dienos yra nedarbo dienos), ne tik paštu gauna vieną deklaraciją, kurioje nurodyti visi jo valdomi žemės sklypai ir mokėtinas mokestis, tačiau visą informaciją gali rasti prisijungę prie VMI Elektroninio deklaravimo sistemos (toliau – EDS).

„Šiemet, norėdama palengvinti ir supaprastinti žemės mokesčio apskaičiavimą ir sumokėjimą žemės savininkams, VMI mokesčių mokėtojams ne tik paštu siunčia suformuotas deklaracijas apie mokėtiną žemės mokestį, tačiau informaciją EDS vartotojams pateikia ir elektroninėje erdvėje. Vartotojas, prisijungęs prie sistemos, EDS tinklapyje Žemės mokesčio deklaracijos duomenų pažymoje ras informaciją apie visus jo valdomus žemės sklypus, apskaičiuotą mokestį, taikomas lengvatas bei kitą naudingą informaciją”, – šių metų naujovę pristato VMI viršininko pavaduotojas Dainius Daugirda.

EDS vartotojai, prisijungę prie sistemos (skyrelyje „pažymos”), ras pažymą, kurioje pateikiama ir tų žemės mokesčio deklaracijų informacija, kuriose apskaičiuota žemės mokesčio suma yra mažesnė arba lygi 5 litams, t.y. kai mokesčių mokėtojai yra atleisti nuo žemės mokesčio. Ten pat nurodoma, ar žmogus turi mokėti šį mokestį. Pažymėtina, kad savivaldybių tarybos savarankiškai nustato minimalią įmokos sumą, todėl kai kur žemės savininkai (Pvz.: Vilniuje nustatyta 20 litų minimalią žemės mokesčio įmoka) neturės mokėti žemės mokesčio, jei suma ir viršys 5 litus. VMI pažymi, kad tokiems žemės mokesčio mokėtojams deklaracija dėl žemės mokesčio paštu nebus siunčiama. Daugiau apie savivaldybių taikomas lengvatas galima sužinoti VMI interneto svetainėje www.vmi.lt.

Šiais metais VMI suformavo beveik 890 tūkstančių, o paštu išsiuntė apie 490 tūkst. žemės mokesčio deklaracijų. Dėl lengvatų taikymo, bei dėl to, kad parengta viena žemės mokesčio deklaracija visiems turimiems sklypams, nebuvo išsiųsta apie 400 tūkst. nereikalingų deklaracijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.