Sėkmės istorija – už teatro pinigus

Dabar jau buvusi Klaipėdos muzikinio teatro vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė už reklaminę informaciją apie save leidinyje „Kas yra Kas. Lietuvos moterys” sumokėjo iš teatro kasos.

Liepą pasirodžiusio žinyno „Kas yra Kas. Lietuvos moterys” koordinatorė Fortūnata Juknaitė LŽ tikino, kad leidinyje visas dėmesys buvo sutelktas į veikliausias Lietuvos moteris – vadoves, savo srities profesionales, tas, kurios kažko pasiekė ir galėtų būti puikus pavyzdys kitoms.

Vienas tokių pavyzdžių – A.Žigaitytės-Nekrošienės kūrybinis kelias. Jis aprašytas reklaminėje žinyno dalyje. Čia net visas puslapis skirtas Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui. Tiksliau, buvusiai jo vadovei. Mat iš biudžetinės įstaigos lėšų apmokėtame tekste apie 80 proc. informacijos sudaro ditirambai A.Žigaitytei-Nekrošienei ir tik 20 proc. skirta teatro repertuarui ir garsiajam projektui „Muzikinis rugpjūtis”.

Informacija dalyje „Sėkmės istorijos” pradedama nuo Muzikinio teatro įkūrimo 1987-aisiais ir tai progai A.Žigaitytės-Nekrošienės sukurtos operos „Mažvydas” pristatymo. Tekstas baigiamas buvusios vadovės prisiminimais apie vaikystę.

Puslapio apačioje nurodyti teatro kontaktai, viršutinėje dalyje puikuojasi vadovės nuotrauka, o tekstas pavadintas „Gyvenimas – tai opera”. Už šią informaciją teatras sumokėjo 3 tūkst. 776 litus.

Pati A.Žigaitytė-Nekrošienė tvirtino leidinio dar nemačiusi ir tokio teksto neprisimenanti. „Bendradarbiavimo su šia leidykla sutartį paveldėjau iš buvusių vadovų, – LŽ sakė ji. – Šiuose leidiniuose užsakydavome informaciją apie teatro veiklą įvairiais aspektais. Taip pat pateikdavome garsiausių teatre dirbančių menininkų biografijas su nuotraukomis. Kadangi žurnalistika man nesvetima, kai kuriuos tekstus pati ir redaguodavau.”

Tačiau puslapio apimties teksto, skirto jos asmeniui, A.Žigaitytė-Nekrošienė niekaip neprisiminė. Kultūros ministras Jonas Jučas iš teatro vadovės pareigų rugėjo 10-ąją ją atleido kaip praradusią pasitikėjimą. Tačiau A.Žigaitytė-Nekrošienė šį ministro įsakymą apskundė teismui.

J.Jučas šiuo metu yra komandiruotėje Portugalijoje. Jo atstovė spaudai Ada Paukštytė LŽ sakė, kad visus faktus reikia patikrinti ir išsiaiškinti tokios informacijos atsiradimo leidinyje aplinkybes. Neatmestina galimybė, kad Klaipėdos muzikiniame teatre bus inicijuotas dar vienas auditas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.