Širdies dieną šventė ant dviračių

Kasmet Pasaulinę širdies dieną klaipėdiečius pasirūpinti širdimi raginantys medikai šiemet savo pavyzdžiu nusprendė įrodyti, kad širdį geriausiai apsaugo sportas, todėl vakar jie surengė važiavimo dviračiais akciją.

Rugsėjo 30-ąją minimą Širdies dieną Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikai kiekvienais metais kviečia atkreipti ypatingą dėmesį į pagrindinio žmogaus organo sveikatą.

Pernai ligoninės kiemelyje susirinkusiems buvo matuojamas cholesterolio kiekis kraujyje, arterinis spaudimas, žmonės galėjo čia pat pasikonsultuoti su gydytojais.

Šiemet tokie tyrimai net du savaitgalius iš eilės buvo atliekami šalia prekybos centro „Studlendas”.

Vakar, paskutinę akcijos dieną, prie „Studlendo” dviračiais atvyko ir patys ligoninės medikai. Taip žmonėms buvo bandyta parodyti, kad išsaugoti sveiką širdį padeda ir aktyvus gyvenimo būdas. Su šeimomis nuo ligoninės atvažiavę medikai – viso apie 30 žmonių – sveikatingumo žygį tęsė iki Girulių.

Viena iš akcijos iniciatorių, Jūrininkų ligoninės kardiologė dr. Dalia Jarašūnienė, su savo šeimos nariais taip pat dalyvavusi važiavime, dienraščiui teigė, kad šių metų Lietuvos širdies asociacijos paskelbtas šūkis – „Drauge už sveiką širdį”.

„Tai reiškia, kad širdimi turėtų pasirūpinti ne tik pagyvenę žmonės, bet ir jaunimas, vaikai – visos šeimos. Širdies ligas nulemia ne tik amžius, bet ir nejudrus gyvenimo būdas, nutukimas, rūkymas, nesveika mityba, stresas. Tai aktualu įvairaus amžiaus žmonėms. Jeigu liga paveldėta, jos eigą įtakoti sudėtinga, tačiau kitais atvejais išsaugoti sveiką širdį įmanoma – reikia tik pasistengti”, – sakė ji.

Per du savaitgalius prie „Studlendo” buvo atėję net keli šimtai žmonių – apie 70-80 per dieną. D.Jarašūnienės duomenimis, beveik dviem trečdaliams jų buvo nustatytas padidėjęs spaudimas bei cholesterolio kiekis.

„Tai natūralu, nes akcija susidomėjimo sulaukė tarp vyresnio amžiaus žmonių, kurie neretai turi širdies problemų”, – sakė gydytoja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.