Turkmėnijos prezidentas amnestavo 9000 kalinių

Šeštadienį Turkmėnistano prezidentas Gurbanguly Berdymuchamedovas suteikė malonę 9 tūkst. kalinių, tarp kurių buvo ir užsieniečių. Taip jis pasielgė po vizito į JAV, laikomo šios Centrinės Azijos valstybės atsivėrimo ženklu.
G.Berdymuchamedovas pasirašė įsakymą, kuriuo „apie 9 tūkst. žmonių, tarp kurių yra ir užsienio piliečių, būtų išlaisvinti iš kalėjimų”, pranešė Turkmėnijos naujienų agentūra, pavadindama tai „precedento neturinčiu malonės aktu”.

Dujų išteklių turtingos Turkmėnijos atsivėrimo laukiama nuo sausio, kai po ilgalaikio šalies lyderio Saparmurato Nijazovo mirties prezidentu buvo išrinktas G.Berdymuchamedovas.

Šalies vadovas įsakė išspausdinti paleistų kalinių sąrašą vietos žiniasklaidoje ir „kad įstatymo vykdytojai padėtų amnestuotiesiems susirasti darbą ir adaptuotis visuomenėje”.

Turkmėnijos prezidentas šią savaitę dalyvavo Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje. Tai buvo pirmasis tokio lygio Turkmėnijos vadovo vizitas. Jis taip pat Vašingtone susitiko su JAV valstybės sekretore Condoleezza Rice (Kondoliza Rais) ir aptarė Vašingtono viltis pagerinti Vakarų galimybę pasinaudoti Turkmėnijos energijos turtais.

Šiuo metu visus Turkmėnijos eksporto vamzdynus kontroliuoja Rusija. Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga siekia pastatyti dujotiekį per Kaspijos jūrą – toks sprendimas nutrauktų Rusijos monopolį Turkmėnijos dujų atžvilgiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.