Buvusiam Gruzijos gynybos ministrui paskirtas dviejų mėnesių kardomasis suėmimas

Tbilisio miesto teismas šeštadienį patenkino Gruzijos Generalinės prokuratūros prašymą buvusiam šalies gynybos ministrui Iraklijui Okruašviliui skirti dviejų mėnesių kardomąjį suėmimą.
Kaip praneša Gruzijos žiniasklaida, kai teisme nepasirodė advokatė Eka Beselija, I.Okruašviliui buvo skirtas valstybės advokatas Maka Carcidzė. Nepaisant to, jog I.Okruašvilis atsisakė dirbti su paskirtuoju advokatu, teismo procesas vis tiek įvyko.

Generalinė prokuratūra I.Okruašviliui pateikė kaltinimus pagal keletą straipsnių, susijusių su korupcija ir piktnaudžiavimu tarnybinėmis pareigomis.

Buvęs Gynybos ministerijos vadovas buvo suimtas ketvirtadienio vakarą savo naujosios partijos „Judėjimas už vieningą Gruziją” biure.

Savaitės pradžioje I.Okruašvilis paskelbė keletą viešų pareiškimų apie neteisėtus prezidento Michailo Saakašvilio ir jo aplinkos veiksmus.

Penktadienį Tbilisyje priešais Parlamento rūmus vyko daugiatūkstantinis opozicijos aktyvistų mitingas, kuriame buvo reikalaujama išlaisvinti I.Okruašvilį, paleisti Gruzijos parlamentą ir atstatydinti prezidentą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.