Darbo partija neišsižada interpeliacijos premjerui

Darbo partija žada svarstyti nepasitikėjimo premjeru Gediminu Kirkilu klausimą, konservatoriai prie galimo „darbiečių” projekto prisidėti neketina.
Kaip žurnalistams po susitikimo su premjeru penktadienį sakė partijos pirmininkas Kęstutis Daukšys, interpeliaciją „darbiečiai” svarstys po kitą savaitę truksiančios Seimo darbo pertraukos, kuomet nevyks plenariniai posėdžiai.

Tuo tarpu Tėvynės sąjungos seniūnės Irenos Degutienės teigimu, konservatoriai nepretenduoja nei griauti mažumos vyriausybės, nei kurti daugumos vyriausybės ir būti koalicijoje su Darbo partija ar liberaldemokratais.

„Gal yra kiti, kurie turi tokių minčių. Tai tą galės ir padaryti”,- sakė I.Degutienė.

Anot žiniasklaidos, praėjusią savaitę įvyko neviešintas iš anksto opozicinių „darbiečių”, liberaldemokratų, valdančiosios Valstiečių liaudininkų sąjungos nario Alfredo Pekeliūno ir mišriosios frakcijos atstovo Juliaus Veselkos susitikimas, kuriame aptarta galima interpeliacija premjerui G.Kirkilui ir galimybė sudaryti naują valdančiąją koaliciją. Į susitikimą buvo kviesti ir socialliberalai.

Vėliau valstiečiai liaudininkai atsiribojo nuo A.Pekeliūno veiksmų, teigdami jog nesivels į „pogrindines intrigas'”.

Mažumos koaliciją socialdemokratai yra suformavę kartu su valstiečiais liaudininkais, liberalcentristais ir Pilietinės demokratijos partija. Rugsėjo 8-ąją praradusi rašytinę opozicinės Tėvynės sąjungos paramą, mažumos Vyriausybė dėl atskirų klausimų yra priversta tartis su visomis parlamente atstovaujamomis partijomis.

Opozicija tuo tarpu negaili kritikos valdantiesiems dėl šių esą nerodomo noro bendradarbiauti priimant svarbius sprendimus.

„Premjeras kalbėjo apie tai, kad jie – mažumos vyriausybė ir kad jiems reikia mūsų supratimo ir pritarimo. Mes irgi paaiškinom, kad tą supratimą ir pritarimą reikia gauti tariantis, o ne kažkaip bandant diktuoti”,- sakė K.Daukšys apie sudėtingą įstatymo pataisų, numatančių, kad negauta pensijos dalis per trejus metus turėtų būti išmokėta visiems nuo 1995 metų dirbusiems pensininkams, svarstymą Seime, kurioms pritarus G.Kirkilas užsiminė apie atsistatydinimą.

I.Degutienės teigimu, valdantieji dar nesuvokia, kad jie yra mažumoje, o opozicija yra dauguma. Pasak jos, „jeigu šiandiena yra mažumos vyriausybė ir mažumos Seimas, tai yra visiškai kitos žaidimo taisyklės arba darbo taisyklės tiek Seime, tiek Seimo su Vyriausybe, ir tas darbo stilius turi keistis”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.