Europos bankai balsavo už nepriklausomą „Visa Europe”

Neeiliniame visuotiniame susitikime Europos bankai, „Visa” sistemos nariai, dauguma balsų pritarė asociacijos nuostatų pakeitimams, kurie leidžia „Visa Europe” tapti visiškai nepriklausoma nuo naujai įsteigtos kompanijos „Visa Inc.”, įgyjant išskirtinę, negrąžinamą ir neribotam laukui suteiktą licenziją iš „Visa Inc.”

„Tai istorinė diena Europos mokėjimų rinkoje. Toks Europos bankų sprendimas įtvirtina „Visa Europe”, kaip visos Europos mokėjimo sistemą. Tokį tikslą buvo iškėlęs ir Europos centrinis bankas”, – sakė „Visa Europe” prezidentas Peter Ayliffe.

Kaip ir numatyta kompanijos „Visa Inc.” š.m. rugsėjo 13 d. paskelbtame pareiškime-prospekte, „Visa” siekia bankų pritarimo pasaulinei organizacijos restruktūrizacijai, kurią baigus „Visa International”, „Visa Canada” ir „Visa USA” taps kompanijos „Visa Inc.” padaliniais.

„Visa Europe” kaip nepriklausoma bendrovė buvo įsteigta 2004 m. liepą ir tapo „Visa International” dalininke. Vykdant pasaulinę restruktūrizaciją buvo reikalaujama, kad „Visa Europe” pakeistų savo asociacijos nuostatas ir įtvirtintų naujus santykius su kompanija „Visa Inc.” bei nepriklausomybę nuo jos. Įgyvendinus pakeitimus, „Visa Europe” vykdys veiklą Europoje, vadovaudamasi „Visa Inc.” suteikta licencija.

Sukūrus naują „Visa” pasaulinę struktūrą, „Visa Europe” ir toliau išliks atskira organizacija, didžiausią dėmesį skiriančia jos klientų poreikiams Europos rinkoje. Tuo pačiu „Visa” kompanija tęs savo veiklą, užtikrindama bankams, „Visa” sistemos nariams, klientams, kortelių savininkams ir prekybininkams mokėjimo sistemų suderinamumą, patikimumą ir saugumą visame pasaulyje.

Pasak „Visa Europe” prezidento, daugumos balsavimas už „Visa Europe” nepriklausomybę ir jos bankų-narių asociacijos modelį patvirtina, kad „Visa Europe” atitinka Europos bankų lūkesčius ir suteikia jiems galimybę sėkmingai konkuruoti naujoje Vieningoje mokėjimo eurais zonoje (SEPA), kuri visiškai bus suformuota 2008 m. sausio 1 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.