Mokslo metų pradžia – be sąsiuvinių

Naujoji tvarka, kiek pakoregavusi vaikų aprūpinimą mokinio reikmenimis bei nemokamo maitinimo organizavimą mokyklose „mechanizmą”, apkartino mokslo metų pradžią ir valstybės paramos belaukiantiems vaikams, ir valdininkams.

Pagal naują tvarką, visus reikiamus dokumentus nemokamam mokinių maitinimui bei aprūpinimui mokinio reikmenimis šiemet įpareigoti surinkti savivaldybių Socialinės paramos skyrių specialistai. Anksčiau dokumentais rūpinosi pačių mokyklų, o rajonuose – ir seniūnijų darbuotojai.

Po nesėkmingo bandymo pasinaudoti valstybės parama į „Vakarų ekspreso” redakciją kreipusis Dovilų seniūnijos gyventoja Aida Šimkienė skundėsi, jog naujoji tvarka nuskriaudė gausią jos šeimyną.

Specialią kortelę mokyklinėms priemonėms pirkti moteris tikino gavusi vos prieš savaitę, beje, ji tokia esanti ne vienintelė, o apsipirkimui skirtas laikas baigiasi jau rugsėjo 30 dieną. Doviliškė piktinosi, jog dirbantys tėvai gali net nespėti pasinaudoti parama, mat konkursą laimėjusio prekybos tinklo „Maxima” parduotuvių kaimuose nėra, reikia laiko kelionei į miestą.

„Kita bėda ta, kad nuvykusi į nurodytas parduotuves net elementariausių mokyklinių prekių neberadau. Gerai dar, kad šiemet pinigėlius galima išleisti ir rūbams bei avalynei. Tačiau didžiausias rūpestis mūsų šeimynai – mokyklinės priemonės, ypač – brangiai kainuojančios pratybos”, – skundėsi penkių vaikų motina.

Nepriimtinas doviliškei ir apribojimas mokyklines priemones pirkti būtent tam tikroje parduotuvėje. Anot jos, mokyklinių priemonių bet kada būtų galima įsigyti specializuotose parduotuvėse, tačiau čia kortele atsiskaityti negalima.

Kas kaltas?

Moteris įsitikinusi, jog pagalba nepasiturinčioms šeimoms vėlavo dėl rajono Savivaldybės kaltės – neva čia dokumentus paramai gauti iš 11 seniūnijų priėminėjusi ir tvarkiusi tik viena specialistė.

Tuo metu Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus specialistė Darina Beržanskytė aiškino, kad valstybės parama suvėlavusi dėl pačių tėvų aplaidumo. Anot jos, prašymus paramai gauti jau nuo rugpjūčio 1-osios galėję nešti tėvai sukruto tik rugpjūčio pabaigoje ar dar vėliau.

Tačiau dėl prekių stygiaus, anot specialistės, bėdų neturėję kilti. Su konkursą laimėjusio „Maxima” prekybos tinklu buvo sutarta, kad visos reikalingos prekės lentynų neapleis ir pasibaigus mokykliniams sezonui.

Tvarką tobulins

Vis dėlto susiklosčiusia situacija nėra patenkinti ir valdininkai. D. Beržanskytė tikino, jog stengiantis kuo greičiau sutvarkyti dokumentus visas skyrius dirbęs viršvalandžius, tačiau išėję kaip išėję.

„Tvarką tikrai reikia tobulinti. Gali būti, kad net šiemet ją keisime – pasibaigus kortelių galiojimo laikui, mokyklinių prekių pirkimą galėtų organizuoti seniūnijos. Stengsimės, kad vaikai neliktų nuskriausti”, – sakė valdininkė.

Ne pirmus metus aprūpinimo mokinio reikmenimis konkurse dalyvaujančios UAB „Maxima LT” atstovė ryšiams su visuomene Viktorija Jakubauskaitė įsitikinusi, kad procesas būtų sklandesnis, jei aprūpinimas mokinio reikmenimis vyktų kur kas anksčiau.

Anot jos, mokyklinių prekių mugė tradiciškai vyksta nuo liepos pabaigos iki rugsėjo vidurio. Turėdama įsipareigojimų bendrovė mokyklinių prekių asortimento prekybos centruose nesiaurino ir vėliau, tačiau tokio pasirinkimo kaip mokyklinio sezono metu čia nebėra.

Vis dėlto nerimauti tik dabar specialias korteles gavę tėvai neturėtų. Anot V. Jakubauskaitės, jiems tereikia apie trūkstamas prekes informuoti Socialinės paramos skyriaus darbuotojus, o šie, kaip sutarta, informaciją perduos bendrovės atstovams ir asortimentas operatyviai bus papildytas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.