Pavojingiausia gyventi Klaipėdos, saugiausia – Panevėžio apskrityje, teigia draudikai

Lietuvoje pavojingiausia gyventi Klaipėdos, o saugiausia – Panevėžio apskrityje.
Tokias išvadas daro Skandinavijos kapitalo draudimo bendrovė „If draudimas”, savo iniciatyva įvertinusi visų Lietuvos apskričių rizikingumą. Tyrimas atliktas išanalizavus 2007 metų pirmojo pusmečio statistinius duomenis, susijusius su svarbiausiomis žmogaus gyvenimo ir verslo rizikomis, pranešė „If draudimas”.

Po Panevėžio apskrities pagal saugumą rikiuojasi Alytaus, Marijampolės, Telšių, Šiaulių, Utenos, Vilniaus, Tauragės, Kauno bei Klaipėdos apskritys.

Saugiausia šių metų pirmąjį pusmetį pripažinta Panevėžio apskritis buvo net 52 proc. saugesnė už žemiausią įvertinimą gavusią Klaipėdos apskritį. Pastarojoje šiemet užfiksuotas didžiausias gaisringumas šalyje, taip pat aukščiausias nelaimingų atsitikimų darbe rodiklis. Tuo tarpu Panevėžio apskritis pasižymėjo mažiausiu gaisringumu.

Beje, Panevėžiui saugiausios apskrities įvertinimo gauti nesutrukdė ir vienas iš aukščiausių šalyje žmogžudysčių rodiklis. Didelis žmogžudysčių skaičius būdingas ir Kauno, Klaipėdos, Šiaulių bei Telšių apskritims.

Praėjusiais metais saugiausia Marijampolės apskritis lyderio pozicijas 2007-ųjų sausio-birželio mėnesiais prarado dėl didelio avarijų skaičiaus keliuose. Marijampolė pasižymėjo didžiausiu šalyje santykiniu avaringumu, taip pat ten buvo daugiausia žuvusiųjų ir sužeistųjų keliuose, tačiau šioje apskrityje, kaip ir Alytaus bei Utenos apskrityse, šiemet įvyko mažiausiai plėšimų ir nužudymų.

Utenos apskritis šiemet, kaip ir praėjusiais metais, labiausiai nukenčia nuo neblaivių vairuotojų sukeltų eismo nelaimių. Tuo tarpu Vilniaus apskrities gyventojai ir toliau kenčia nuo vagysčių, ypač nesaugūs yra namai ir automobiliai.

Be to, Vilniaus apskritis ir toliau pirmauja pagal plėšimus, nors šiemet dažniausiai nuo chuliganų nukenčiančios apskrities vardas atiteko Tauragei.

Mažiausiai vagysčių iš butų pirmąjį 2007-ųjų pusmetį buvo Marijampolės, avarijų dėl neblaivių vairuotojų – Tauragės ir Vilniaus, nelaimingų atsitikimų darbe – Alytaus, o chuliganizmo atvejų – Šiaulių, Telšių bei Utenos apskrityse.

Tuo tarpu šiemet, kaip ir 2006-aisiais, daugiausiai bankrutavusių įmonių buvo Telšių, o mažiausiai – Marijampolės apskrityje.

Apskričių rizikingumas įvertintas pagal santykinius 2007 metų sausio-birželio avaringumo, avarijų, įvykusių dėl neblaivių vairuotojų kaltės, žuvusių ir sužeistų keliuose, nelaimingų atsitikimų darbe ir bankrotų, vagysčių iš būstų, automobilių vagysčių, plėšimų, gaisringumo, chuliganizmo bei nužudymų rodiklius.

Tyrime remtasi Statistikos departamento, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Vidaus reikalų ministerijos, Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos, Įmonių bankrotų valdymo departamento bei Registrų centro statistiniais duomenimis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.