Profesinė sąjunga labiausiai domina „Maximų” darbuotojus

Prastomis darbo sąlygomis neretai besiskundžiantys mažmeninės prekybos tinklų darbuotojai neskuba burtis į profesinę sąjungą ir su jos pagalba ginti savo interesų. Labiausiai galimybės jungtis į profsąjungą domina įmonei „Vilniaus prekyba” priklausančio prekybos tinklo „Maxima” žmones.
Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Aleksandras Posochovas BNS teigė, kad pirmasis Prekybos darbuotojų profesinė sąjungos susirinkimas įvyko, dabar teliko įvykdyti formalumus ir ją užregistruoti oficialiai.

„Tarp naujosios profesinės sąjungos narių daugiausiai yra „Maximos” darbuotojų, po kelis iš „Senukų”, „Iki, „Norfos”, „Rimi” – iš viso maždaug 35 žmonės”, – sakė A.Posochovas.

Jis teigė, kad naujai profsąjungai priklausys ir „Statoil” profesinė sąjunga, tuomet ji iš viso turės apie 300 narių.

Paklaustas, kodėl gana vangiai profesine sąjunga domisi prekybininkai iš mažmeninės prekybos tinklų, A.Posochovas teigė, kad kilus rimtesniems nesutarimams, darbdaviai stengiasi išsaugoti darbuotojus, o pastarieji tikriausiai patiki pažadais.

„Neseniai turėjau tokį atvejį – paskambino vienos profesinės sąjungos vadovas iš Klaipėdos ir pasiūlė profsąjungą panaikinti, nes neva darbdavys „pažadėjo viską”, – teigė A.Posochovas.

Keletą metų veikiančiai Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinei sąjungai priklauso daugiau kaip 3 tūkst. narių,n tarp jų – apsaugos, lošimo įmonių darbuotojai.

Viena iš problemų, su kuria susiduriama organizuojant profesines sąjungas prekybos sektoriuje – palyginti didelė darbuotojų kaita.

Apie būtinybę prekybininkams jungtis į profesinę sąjungą prabilta po to, kai šiemet vienoje Vilniaus „Iki” parduotuvėje kasininkės buvo paskelbusios kelių valandų streiką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Profesinė sąjunga labiausiai domina „Maximų” darbuotojus"

  1. Saulius

    kaip istoto i ta sajunga? 🙄

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.