AB „Latvijas balzams” plečia gamybos apimtis

Didžiausia Baltijos šalyse alkoholio gamintoja AB „Latvijas balzams” pirmoji Latvijoje įrengė skardinių pakuočių gamybos liniją. Į naujos gamybos linijos pakuotes bus pilstomas sidras „Lucky dog light”. Naujos gamybos linijos pajėgumai siekia 6 000 vienetų į valanda. Bendrovės investicijos į naują gamybos liniją siekia 3,5 mln. litų.

„Silpnųjų alkoholinių gėrimų rinkos dalis sparčiai auga ne tik Latvijoje, bet ir kitose Baltijos šalyse. Sidro „Lucky dog” pardavimai 2006 metais augo 18 proc., lyginant su 2005 metais. Šiemet prognozuojame 24 proc. augimą. Tikimės, kad investicijos į naują gamybos liniją padidins mūsų bendrovės silpnųjų alkoholinių gėrimų eksporto apimtis”, – teigia Rolands Gulbis, AB „Latvijas balzams” valdybos pirmininkas.

AB „Latvijas balzams” silpnųjų alkoholinių gėrimų rinkos dalis Latvijoje viršija 40 proc. Bendrovė gamina 130 rūšių alkoholinių gėrimų, iš kurių 53 proc. sudaro silpnieji alkoholiniai gėrimai.

2006 m. AB „Latvijas balzams” eksportavo produkcijos už 153,9 mln. litų. Šiuo metu bendrovė eksportuoja alkoholinius gėrimus į 120 šalių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.