Pristatytas naujas SEB BBL sezonas

Vakar Vilniuje pristatytas naujas Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) sezonas, kuris startuoja jau spalio 2 dieną.

Čempionate dalyvaus 21 komanda iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Komandos kovos SEB BBL Elitinėje lygoje ir Baltijos Iššūkio taurės varžybose.

Taip pat buvo pristatytas naujasis SEB BBL vykdantysis direktorius. Juo tapo tarptautinės kategorijos arbitras vilnietis Romualdas Brazauskas.

Elitinėje lygoje rungtyniaus Vilniaus „Lietuvos rytas”, Kauno „Žalgiris”, „Šiauliai”, Klaipėdos „Neptūnas”, Rygos ASK, „Ventspils”, „Barons/LMT”, „Valmiera”, Tartu „Rock” ir Talino „Kalev/Cramo” komandos.

Baltijos Iššūkio taurės varžybose žais 11 ekipų: Panevėžio „Techasas”, Kėdainių „Nevėžis”, Vilniaus „Sakalai”, Marijampolės „Sūduva-Arvi”, Kauno „Aisčiai-Atletas”, „Alytus”, Liepojos „Liepajas Lauvas”, Rygos VEF, Gulbenės „Bumerangs/ASK”, Talino „Triobet/Dalkia” ir Tartu „Fausto”.

Dvi geriausios Elitinės lygos ekipos iškart pateks į finalinio ketverto varžybas, o 3-8 vietas užėmę klubai varžysis ketvirtfinalyje. Devintoje vietoje likusi Elitinės lygos ekipa žais atkrintamąsias rungtynes su žemesnės lygos vicečempione. Šių varžybų nugalėtojas pateks į ketvirtfinalį. Paskutinė Elitinės lygos komanda bus priversta pasitraukti, o jos vietą užims Iššūkio varžybų čempionas, su sąlyga, kad komanda atitiks visus SEB BBL reikalavimus.

Lygos finalinio ketverto varžybos vyks vasario 29 – kovo 1 dienomis Lietuvoje. Čempionato prizų fondą sudarys 75 tūkstančiai eurų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.