Seimo etikos prievaizdai ketvirtadienį svarstys savo vadės „darbietės” likimą

Seimo Etikos ir procedūrų komisija ketvirtadienį žada svarstyti Viktoro Uspaskicho šou Maskvoje dalyvavusios komisijos pirmininkės „darbietės” Romualdos Kšanienės likimą.
Surinkę 5-ių iš 12 komisijos narių parašus parlamentarai aiškinsis, ar pirmininkė nenusižengė parlamentaro etikai išvykdama į Maskvą pas partijos ekslyderį Viktorą Uspaskichą, kuris antradienį grįžo į Lietuvą ir buvo pareigūnų sulaikytas kaip įtarimasis finansinių nusikaltimų byloje.

Pagal Seimo statutą, jei bent 6 komisijos nariai manys, jog „darbietė” prasilenkė su etika, tolesnis R.Kšanienės likimas bus atiduotas viso Seimo teismui. Tuo metu parlamentas puse posėdyje dalyvavusių parlamentarų balsais R.Kšanienę gali atstatydinti.

„R.Kšanienė dar galėjo šiandien savo noru palikti pirmininkės postą, bet ji viešai buvo pareiškusi, kad to nedarys, todėl mes priversti patys svarstyti jos etikos klausimą. Išklausysime jos argumentus, nes po tokių žygių į Maskvą abejojam, ar normaliai gali vykti darbas”, – BNS trečiadienį sakė buvęs komisijos pirmininkas socialdemokratas Algimantas Salamakinas.

Panašiai kaip socialdemokratai kalba ir komisijoje dirbantys konservatoriai bei Liberalų sąjūdžio ir Naujosios sąjungos frakcijų atstovai.

Pati R.Kšanienė antradienį žiniasklaidai aiškino, jog išvykdama pas pusantrų metų nuo Lietuvos teisėsaugos besislapsčiusį V.Uspaskichą parlamentaro etikai nenusižengė.

Rusijos sostinėje praėjusį penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje V.Uspaskichas žadėjo įrodyti, esą lietuviai pareigūnai norėjo jį pagrobti ar net nužudyti, tačiau jokių įrodymų nepateikė. Į spaudos konferenciją nuvyko ir 14 parlamentarų „darbiečių” bei dvi europarlamentarės nuo šios partijos.

Šalies prezidentas, premjeras, Seimo pirmininkas ir daugelis politinių partijų pareiškė, jog parlamentarų vojažas į Maskvą – gėdingas akibrokštas valstybei.

Patys Darbo partijos atstovai, nuvykę į V.Uspaskicho spaudos konferenciją, neįžvelgė padarę žalos Lietuvai ir trečiadienį Vilniaus oro uoste laukė sugrįžtančio buvusio lyderio, tačiau šis papuolė ne į kolegų, o į teisėsaugos pareigūnų rankas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.