Didinama bazinė mėnesinė alga

Vyriausybė nutarė padidinti bazinę mėnesinę algą ir bazinį valandinį atlygį darbuotojams, biudžetinėse įstaigose dirbantiems pagal darbo sutartis.

Nuo 2008 sausio 1 d. bazinė mėnesinė alga (BMA) ir bazinis valandinis atlygis (BVA) didinami tuo pačiu procentu, kokiu didinamas pareiginės algos bazinis dydis, taikomas valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų ir valstybės tarnautojų pareiginėms algoms apskaičiuoti.

Patvirtinti nauji didesni bazinės mėnesinės algos ir bazinio valandinio atlygio, taikomų nustatant biudžetinių įstaigų darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, tarnybinius atlyginimus ir valandinius atlygius, dydžiai: BMA – 128 Lt ir BVA – 0,76 Lt.

Patvirtinus šiuos dydžius, BMA, lyginant su dabar galiojančiu dydžiu (115 Lt), padidės 11,3 procento, o BVA, lyginant su dabar galiojančiu dydžiu (0,68 Lt), padidės 11,8 procento.

Darbo užmokestis padidės visiems biudžetinėse įstaigose dirbantiems darbuotojams.

Lėšų poreikis iš valstybės ir savivaldybių biudžetų, didinant BMA iki 128 Lt ir BVA iki 0,76 Lt , sudarys apie 500 mln. litų metams (kartu su socialinio draudimo įmokomis).

Šis padidinimas taikomas maždaug 230 tūkst. darbuotojų, kurie biudžetinėse įstaigose dirba pagal darbo sutartis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.