Antradienio „A lygos” rungtynių apžvalga

Rugsėjo 26 dieną trečiadienį bus sužaistos dvejos atidėtos 17 ir 21 turų rungtynės. Vilniuje Visagino „Interas” priims Klaipėdos „Atlantą”, Marijampolėje susikaus gerą sportinę formą pastaruoju metu demonstruojantys „Sūduvos” ir „Vėtros” klubų futbolininkai.

Trečiadienis, 16:00

Vilniaus Žalgirio centrinis stadionas

Visagino „Interas” – Klaipėdos „Atlantas”

Praeitose rungtynėse Visagino „Intero” futbolininkams pavyko kiek sustyguoti gynybą ir varžovams įmušti jie leido tik du įvarčius.

Tuo tarpu „Atlantas” rungtynėse prieš „Vėtrą” į priekį išsiveržė jau 4 rungtynių minutę, tačiau persvaros išlaikyti nepasisekė ir prasileidę du įvarčius į savo vartus klaipėdiečiai tame mače neiškovojo nė taško.

Klaipėdos ekipos treneris Rimantas Žvingilas EuroFootball.lt paklaustas apie po pertraukos nutrūkusios pergalių serijos priežastis, atsakė: „Pirmoji pertrauka „A lygos” čempionate nepasiteisino, kita pasiteisino, ši vėl nepasiteisino. Nėra stabilumo, greičiausiai per dvi savaites dingo pasitikėjimas.”

Treneris teigė, jog žaidėjus labai paveikė po pertraukos pirmose rungtynėse su „Sūduva” skirtas labai abejotinas 11 metrų baudinys. Kaip aiškino R.Žvingilas, futbolininkus tai paveikė psichologiškai, jie dėl to labai pergyveno.

„Kai rungtynės seka rungtynes, pralaimėtas rungtynes bandai kuo greičiau užmiršti – reikia žvelgti į ateitį”,- apie darbo principus esant įtemptam rungtynių grafikui pasisakė R.Žvingilas.

„Sieksime užsibrėžto tikslo – 6-osios vietos, o didžiausią dėmesį, žinoma, skirsime LFF taurei”,- pridūrė treneris.

Visagino „Intero” administratorius Virginijus Bukauskas ką nors komentuoti atsisakė.

„Atlanto” gretose dėl traumos rungtyniauti negalės Jure Deličius, o „Intero” gretose visi žaidėjai sveiki.

Trečiadienis, 16:00

Marijampolės stadionas

Marijampolės „Sūduva” – Vilniaus „Vėtra”

Penkias pergales iš eilės iškovojusi „Sūduva”, praėjusį turą dramatiškoje rungtynių pabaigoje įveikusi „Žalgirį”, šiame mače turi progą tapti okupuoti antrąją poziciją.
Šiame mače „Sūduvos” ekipos vyriausiasis treneris Algimantas Gabrys šiame mače panaudojo taktinę gudrybę: rezultatyviausią komandos žaidėją Willerį išleido tik antrajame kėlinyje, ir brazilas įėjęs į aikštę ėmė draskyti žalgiriečių gynybos užtvarus.

Ne ką prasčiau rungtyniaujantys „Vėtros” futbolininkai praeitose rungtynėse pirmieji prasileido įvartį, tačiau parodė savo charakterį ir išplėšė tris taškus.

„Vėtros” vyriausiasis treneris Donatas Vencevičius buvo patenkintas komandos žaidimu tose rungtynėse.

„Vėtros” ekipos strategas mano, jog demonstruodama tokius rezultatus jo vadovaujama komanda vis dar pajėgi kovoti dėl vicečempionų vardų.

„Dėl antrosios vietos realiai kovoti galime. Viskas priklausys nuo ateinančių trejų rungtynių su „Sūduva” ir „Žalgiriu””,- kalbėjo D.Vencevičius.

Marijampoliečiai taip pat koncentruojasi į antrąją poziciją, tačiau „Sūduvos” atstovas spaudai Arūnas Reinikis nebuvo itin optimistiškai nusiteikęs: „Tai sunkiai įgyvendinamas uždavinys.”

„Sūduvai” kovoje su vilniečiais dėl diskvalifikacijos negalės padėti saugas Sergėjus Koziuberda, lengvą traumą gydosi dar vienas saugas Giedrius Slavickas.

Sostinės klube didžiausia netektis yra ta, jog dėl geltonų kortelių negalės rungtyniauti net keturis įvarčius per dvejas rungtynes pelnęs komandos kapitonas Dejanas Milošeskis, taip pat negalės žaisti ir gynėjas Algis Jankauskas.

Tačiau D.Vencevičius patikino, jog visi žaidėjai šiuo metu neblogoje sportinėje formoje, tad bus matyti, kas gebės užpildyti atsiradusių spragą.

Neaišku, ar į aikštę galės išbėgti čiurnos traumą besigydantis saugas Bobis Božinovskis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.