„Piliavietėje“ kotedžų nebus

Liūdnai pagarsėjusio Palšmito namo Melnragėje neliko nė ženklo, tačiau kaimynams ramybės neduoda ketinimai jo vietoje pastatyti du kotedžus.

Savivaldybės Teritorijų planavimo komitetas vakar buvo informuotas, kad miesto administracija nesutiko keisti sklypo paskirties Molo gatvė 53, kur stovėjo Palšmito namas.

Sklypo naudotoja – bendrovė „Antante” kreipėsi į savivaldybės administraciją su prašymu organizuoti minėto sklypo ir jo gretimybių detalųjį planą, kurio tikslas būtų šio sklypo padidinimas valstybinės žemės sąskaita.

Norėta pakeisti ir žemės naudojimo būdą, numatant daugiabučio gyvenamojo namo statybą.

Šešių arų sklypą valstybės žemės sąskaita ketinta padidinti iki 13-14 arų.

Tačiau sklypas valstybės žemės sąskaita gali būti didinamas ne didesniu nei keturių arų sklypu, jei tam neprieštarauja kaimynai.

„Klaipėda” rašė, kad daugiau nei prieš dešimtmetį Vaidotas Palšmitas pasistatė namą su įmantriu bokšteliu, negavęs tam reikalingų leidimų. Nebuvo ir projekto.

Kaimynai skundėsi, jog V.Palšmitas tokiu aukštu statiniu pažeidė jų teises. Melnragėje neleidžiama statyti aukštesnių nei 15 metrų statinių.

Teismas buvo įpareigojęs iškilusią virš kitų pastatų namo dalį nugriauti.

Tačiau mažai kas tikėjo, kad šis nurodymas bus įvykdytas. Juolab kad tapo žinoma, jog V.Palšmitas išvyko gyventi į JAV. Pernai teismas dar kartą pratęsė terminą, per kurį namo savininkas turėjo nugriauti bokštą.

Tas terminas buvo šių metų birželio 1-oji. Darbininkai čia pasirodė savaitę pavėlavę.

Galiausiai namas buvo parduotas ir nugriautas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.