Dviejų imtynininkų svajonės išsipildė

Vakar Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD) pagerbti planetos graikų-romėnų imtynių pirmenybių medalius Azerbaidžano sostinėje Baku iškovoję bei kelialapius į 2008 metų Pekino vasaros olimpines žaidynes pelnę Mindaugas Ežerskis (2 vieta) ir Valdemaras Venckaitis (3 vieta).

Lietuvos graikų-romėnų imtynių rinktinė komandų įskaitoje pasaulio čempionate užėmė 10 vietą.

Kelias iki medalių

Svorio kategorijoje iki 96 kg (43 dalyviai) sidabro medalį iškovojusiam M.Ežerskiui vakar KKSD, be visų kitų apdovanojimų, įteiktas 40 000 litų čekis. Svorio kategorijoje iki 74 kg (54 dalyviai) kovojęs V.Venckaitis už bronzą apdovanotas 15 000 litų. M.Ežerskis finale tik paskutinėmis trečio kėlinio sekundėmis turėjo pripažinti gruzino Ramazo Nozadzės pranašumą. Pakeliui į finalą Mindaugas iškovojo keturias pergales: šešioliktfinalyje įveikė Kirgizijos atstovą Azamatą Jerkimbajevą, aštuntfinalyje – suomį Ramį Hietamiemį, ketvirtfinalyje – iranietį Ghasemą Rezaei, pusfinalyje – japoną Kenzo Kato.

V.Venckaitis čempionate nugalėjo keturis varžovus ir kartą pralaimėjo pasaulio čempionu tapusiam bulgarui Javorui Janakijevui. Lietuvis šešioliktfinalyje įveikė Kataro imtynininką Bachidą Sharifą Badarą, tačiau aštuntfinalyje pralaimėjo J.Janakijevui. Paguodos varžybose jis įveikė airį Eamonną Dorganą, kubietį Odelį Herrero ir lemiamoje dvikovoje – Kazachstano sportininką Romaną Meliošiną.

Kitiems Lietuvos rinktinės atstovams sekėsi kukliau. Laimutis Adomaitis (iki 84 kg) pirmo rato dvikovą pralaimėjo vengrui Zoltanui Fodorui ir pasitraukė iš kovos.

Svajūnas Adomaitis (iki 60 kg) užėmė devintąją vietą. Olegas Lavruvjanecas (iki 50 kg) pasitraukė po šešioliktfinalio, o Aleksdandras Kazakevičius (iki 66 kg) pralaimėjo jau pirmą kovą. Kelialapius į ateinančių metų Pekino olimpiadą iškovojo po aštuonis geriausius kiekvienos svorio kategorijos imtynininkus.

Visi pralaimėjimai apmaudūs

„Po pralaimėjimo finale nuotaikos buvo ne kokios, – pasibaigus sveikinimų maratonui vakar žurnalistams kalbėjo M.Ežerskis. – Nepalankių burtų dėl to nekaltinu. Dariau, ką galėjau. Maniau, kad padariau viską, o pasirodo, klydau.”

LŽ paklaustas, ar yra tekę patirti panašių apmaudžių pralaimėjimų, Mindaugas prisiminė 2004-ųjų olimpiadą: „Atėnuose apmaudžiai pralaimėjau iraniečiui – kovoje dėl patekimo į pusfinalį pirmavau, o paskui turėjau nusileisti.”

Spalio 11 dieną M.Ežerskis su kitais Lietuvos imtynininkais keliaus į Indiją, kur vyks pasaulinės kariškių žaidynės. „Turime atiduoti duoklę armijai, nes ji mums padeda, sudaro sąlygas sportuoti”, – šypsojosi sportininkas.

Jis tikino, jog apie medalius Pekino olimpiadoje dar negalvoja, svarbiausia – išvengti traumų. „O ir pasaulio čempionate, ir olimpinėse žaidynėse – tie patys sportininkai, – kalbėjo sidabro medalininkas. – Skirtumas tik tas, jog olimpiada vyksta kartą per ketverius metus, todėl gal daugiau jausime įtampos.”

V.Venckaitis didžiuojasi planetos pirmenybėse iškovotu bronzos medaliu. „Tai mano pirmas toks laimėjimas suaugusiųjų turnyruose, – sakė sportininkas. – Be to, iškovojau kelialapį į Pekiną, tad turiu dėl ko džiaugtis.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.