Valstiečiai liaudininkai ragina savo lyderę nebesibylinėti su VTEK

Valstiečiai liaudininkai ragina savo lyderę ir žemės ūkio ministrę Kazimirą Prunskienę nebesibylinėti su Vyriausiąja tarnybinės etikos komisija (VTEK), kuri liepą nutarė, jog ministrė supainiojo viešuosius ir privačius interesus, už ministerijos pinigus skelbdama savireklamą.
„Po nepasisekusios interpeliacijos, kurią inicijavo konservatoriai, mes nutarėme, kad reikėtų viską spręsti taikesniu būdu, nes vėl prasidės teisminiai procesai, vėl būsime prikaustyti prie negatyvių žinių. (…) Mes raginam, kad jinai nutrauktų teismo procesą”, – BNS antradienį aiškino Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijos seniūnė Aldona Staponkienė.

Jos teigimu, pastaruoju metu pastebimas „totalinis puolimas” prieš jų lyderę yra susijęs su oponentų pavydu. Pikčiausiais „užpuolikais” A.Staponkienė vadina konservatorius, kurie esą nėra patenkinti aukštais valstiečių liaudininkų ir K.Prunskienės reitingais.

Nepasitikėjimo procedūrą K.Prunskienei konservatoriai ir liberalai pradėjo liepą, remdamiesi VTEK sprendimu, tačiau interpeliacija ministrei žlugo, kai dauguma Seimo narių pareiškė esą patenkinti ministrės atsakymais, todėl dėl nepasitikėjimo net nebuvo balsuojama.

Jai nepalankias VTEK išvadas K.Prunskienė yra apskundusi teismui, tačiau nors, anot A.Staponkienės, teisininkai jai prognozuoja sėkmę, ministrė atrodo yra linkusi atsisakyti kovos teismuose.

Su K.Prunskienė antradienį ryte BNS susisiekti nepavyko.

Kaip rašoma frakcijos antradienį išplatintame pranešime, „totalinį puolimą” prieš K.Prunskienę nuolat kursto konservatoriai, kurie esą nėra patenkinti, jog centro partijos, nepritariančios glaudžiams Tėvynės sąjungos ir socialdemokratų bendradarbiavimui, buriasi aplink valstiečius liaudininkus.

„Tai, kad socialdemokratų ir Tėvynės sąjungos partijų glaudumas paskatino centristines politines partijas ieškoti galimybių burtis apie Kazimirą Prunskienę, aiškiai nepatinka politiniams oponentams”, – rašoma pranešime.

Valdančiąją mažumos koaliciją socialdemokratai yra suformavę kartu su valstiečiais liaudininkais, liberalcentristais ir Pilietinės demokratijos partija.

Vyriausybės veiklą daugiau nei metus rėmė opozicinė Tėvynės sąjunga, tačiau rugsėjo 8-ąją nutraukė paramą, motyvuodama augančiu korupcijos lygiu ir esą nesprendžiamomis Valstybės saugumo departamento (VSD) problemomis.

Tuo tarpu kai kurie politologai ir politikai paramos nutraukimą vadina fiktyviu bei skirtu išsaugoti partijos politinį veidą prieš 2008-ųjų rudens parlamento rinkimus. Anot jų, konservatoriai nesieks žlugdyti Gedimino Kirkilo Vyriausybės, nes chaosas politinėje arenoje jiems patiems nebūtų naudingas.

Praėjusią savaitę valdančiojoje koalicijoje pasigirdo nepasitenkinimo balsų, jog socialdemokratai pernelyg glaudžiai bendradarbiauja su formaliai paramą Vyriausybei nutraukusiais konservatoriais – tokį nepasitenkinimą išsakė valstiečiai liaudininkai ir liberalcentristai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.