Greičio viršytojų automobilyje – narkotikai ir kaukės Helovino vakarėliui

Šiaulių miesto policijos pareigūnai rugsėjo 24-osios vakare sulaikė du klaipėdiečius, savo automobiliu gabenusius narkotines medžiagas. Įtariama, kad ir vairuotojas, ir keleivis šių medžiagų buvo vartoję ir patys.

Patrulių rinktinės pareigūnai, Dubijos gatvėje kontroliavę greitį viršijančius vairuotojus, apie 18 val. sustabdė automobilį „BMW 735”. Jį vairavęs 23 metų klaipėdietis Šarūnas P. vairuotojo pažymėjimo pateikti negalėjo, nes iš viso neturi įgijęs teisės vairuoti automobilį. Kol pareigūnai aiškinosi situaciją, vieno jų dėmesį patraukė mieguistas, apsiblausęs, išsiplėtusiais vyzdžiais keleivis, sėdėję šalia vairuotojo. Pareigūnams kilo įtarimas, kad vyrai gali būti apsvaigę. Juos patikrinus alkoholio matuokliu, girtumas nebuvo nustatytas. Tada vairuotojas su keleiviu buvo nuvežti į Psichiatrijos ligoninę , kur paimti mėginiai tyrimams dėl apsvaigimo narkotikais nustatyti. Patys sulaikytieji neneigė, kad yra vartoję narkotinių medžiagų. Vairuotojo durelių dėtuvėje pareigūnai rado polietileninį maišelį su baltais milteliai, įtariama amfetaminu, o keleivio pusės durelių dėtuvėje – augalinės kilmės medžiagų, įtariama tabako, sumaišyto su kanapėmis. Be to, automobilyje buvo rasta daiktų, pareigūnams sukėlusių įtarimą, kad jie gali būti vogti arba naudojami negeriems kėslams įgyvendinti. Iš po galinės sėdynės ištrauktos dvi kaukės, skirtos Helovyno vakarėliui, bet negerų žmonių gali būti naudojamos ir nusikaltimams daryti. Taip pat rasti du magnetofonai, garso stiprintuvas, dvi garso kolonėlės, keturi mobilieji telefonai. Įtariama, kad šie daiktai gali būti vogti.. Dar rastas ir antiradaras, matyt, skirtas apsisaugoti nuo policijos pareigūnų, fiksuojančių greičio viršijimą.
Ir vairuotojas, ir 20-metis keleivis Mindaugas M., taip pat klaipėdietis, dviem paroms uždaryti į areštinę. Beje, pastarasis pareigūnams jau pažįstamas, nes 2005 metais Klaipėdos miesto apylinkės teismo už plėšimus ir vagystes buvo nuteistas vieneriems metams ir šešiems mėnesiams nelaisvės. Tik bausmės vykdymas jam buvo dviem metams atidėtas. Kadangi per bausmės vykdymo atidėjimą jis pažeidė įstatymus, dabar, ko gero, teks atlikti ankstesnę bausmę ir bus pripliusuota dar viena bausmė, nes dėl Šiauliuose užfiksuoto neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šiemet – tai jau 43-iasis ikiteisminis tyrimas, kurį Šiaulių miesto policijos pareigūnai pradėjo dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.