„Darbiečių” kelionė į Maskvą – žingsnis iš nevilties, sako premjeras

Premjeras Gediminas Kirkilas mano, kad Darbo partijos narių kelionė į Maskvą pas pasislėpusį nuo Lietuvos teisėsaugos jų partijos įkūrėją Viktorą Uspaskichą buvo paskatinta nevilties, o patys „darbiečiai” užsiima destrukcija.
„Sugriovė (Darbo partija – BNS) tryliktąją vyriausybę ir darbar praktiškai visa jos veikla yra destrukcinė šitame Seime. Matant, kaip smunka jos reitingas, o gretas palieka vis daugiau narių, imtasi štai tokio desperacinio, gėdingo žingsnio”,- Lietuvos radijui antradienį sakė Vyriausybės vadovas.

„Lietuvai padaryta didžiulė gėda tarptautinėj plotmėj. Na, o kad taip atsitiko, aš ypatingai nesistebiu. Anksčiau ar vėliau taip turėjo atsitikti. Šita partija nesukurta vertybių pagrindu, ji nesugeba savo gretose surasti lyderio, nesuranda savo vietos”,- konstatavo G.Kirkilas.

Finansinėmis machinacijomis įtariamas V.Uspaskichas Maskvoje surengė spaudos konferenciją, kurioje žadėjo įrodyti, esą Lietuvos pareigūnai norėjo jį pagrobti ar net nužudyti, tačiau jokių įrodymų nepateikė. Į spaudos konferenciją išvyko ir 14 parlamentarų iš Darbo partijos.

Šalies prezidentas, premjeras, Seimo pirmininkas ir daugelis politinių partijų pareiškė, jog „darbiečių” vojažas į Maskvą -gėdingas akibrokštas valstybei.

Seimo frakcijų įgalioti atstovai antradienį žada parengti dokumentą, kuriuo visas parlamentas įvertins „darbiečių” išvyką.

Patys DP atstovai, nuvykę į V.Uspaskicho spaudos konferenciją, neįžvelgia padarę žalos Lietuvai.

Seimo valdyba dėl būrio „darbiečių” išvykos kreipėsi į parlamento Etikos ir procedūrų komisiją prašydama įvertinti šį poelgį.

Seimo statutas numato, kad parlamento valdyba „komitetų ar frakcijų teikimu svarsto ir pritaria Seimo narių išvykoms ne Seimo lėšomis sesijos metu”. Tuo tarpu dėl „darbiečių” išvykos į Maskvą į parlamento valdybą kreiptasi nebuvo, tačiau daugiausia, kas gali jų laukti dėl tokio pažeidimo yra įspėjimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.