Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš” artėja

Dainuojamosios poezijos gerbėjai (ir ne tik jie) spalio 16 – 21 dienas turėtų būtinai pasižymėti savo kalendoriuose. Tuo metu vyks jau penktasis tradicinis tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš”. Šiemet koncertų bus dar daugiau nei ankstesniais metais, muzika ir smagus šurmulys skambės ne tik įprastose festivalio erdvėse – Vilniaus mokytojų namuose ir Šv. Kotrynos bažnyčioje, bet ir Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje (Vilniaus g.41) bei klube „Milk bar” (Pylimo g. 21b) Vilniuje. Festivalio renginiai pasklis ir po kitus Lietuvos miestus – Kauną, Panevėžį, Pasvalį, Klaipėdą, Šiaulius, Varėną, Vievį, Skapiškį, taip pat pasieks Latvijos sostinę Rygą, kur vienas iš koncertų vyks Rygos lietuvių vidurinėje mokykloje.
Penktasis jubiliejinis „Tai – aš” festivalis ypatingas ne tik išsiplėtusia geografija, bet ir naujais veidais – šiemet tarptautinėje dainuojamosios poezijos šventėje dalyvaus nemažai naujų ryškių atlikėjų. Vienas jų – italas Stefanas Cobello – dainuoja ne tik italų ir anglų, bet ir rusų kalba, Veronoje studentus moko kulinarijos meno, o Limoje (Peru_ ir Sibire yra įkūręs labdaros organizacijas. Dainų kūrėjas ir atlikėjas iš Škotijos Stevas Dowlingas, kurio muzikoje susipina folko, kantri ir bliuzo elementai, klausytojus įtrauks tai į jaudinančios meilės lyrikos, tai į verčiančios trypti kojomis muzikos sūkurį.
Festivalyje pasirodys ilgai lauktas bardas iš Rusijos Viačeslavas Kovaliovas, taip pat prancūzai dainininkas, tekstų autorius, režisierius ir profesionalus aktorius Philippas le Velly ir gitaristas Jacques Anidjaras, Prancūzijoje su kompanija „Pierrot Noir” („Juodasis pajacas”) kuriantys muzikinius spektaklius. Tradiciškai festivalyje dalyvaus atlikėjas iš Airijos, tik šiemet – Brendan Devereux. Kaip ir kasmet, sulauksime svečių iš Švedijos, šiemet vienas jų bus Bernt Tornblom, savo gimtojoje šalyje priklausantis trubadūrų draugijai ir neseniai pristatęs dvi naujas dainas su hip hopo atlikėju Dogge Doggelito. Net ir visų pamėgti skandinavai Stanley Samuelsen, Ųistein Rian ir Steen Vidar Larsen šiųmečiame festivalyje pasirodo kitaip – jie koncertuos kaip trio.
Taip pat festivalio koncertuose išvysite publikos pamėgtus lietuvių bardus Saulių Bareikį, Olegą Ditkovskį, Andrių Kulikauską, Gediminą Storpirštį, Domantą Razauską, Eglę Sirvydytę, Andrių Kaniavą ir kitus. Tuos, kurie savo mylimiausiuosius norės išvysti vienoje scenoje, kviečiame į populiariausių bardų dainų koncertą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.