Ahmadinejadas teigia, kad Iranas ir JAV neketina pradėti karo

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas (Mahmudas Ahmadinedžadas) sekmadienį per vieną interviu JAV televizijai sakė, kad Iranui nereikia branduolinių ginklų ir kad jo šalis nejuda karo su Jungtinėmis Valstijomis link.
M.Ahmadinejadas šį interviu davė prieš išvykdamas į Jungtinių Tautų (JT) Generalinę Asamblėją Niujorke. Jo planai pasakyti kalbą Niujorko Kolumbijos universitete sukėlė kai kurių protestuotojų pasipiktinimą – jie tvirtino, kad universitetas neturėtų suteikti tribūnos žmogui, kuris neigia Holokaustą ir kurį Vašingtonas kaltina remiant terorizmą.

Paklaustas, ar Iranas turi tikslą pasigaminti atominę bombą, M.Ahmadinejadas televizijos CBS laidai „60 minučių” (60 Minutes) teigė, kad jo atsakymas yra „tvirtas „ne”.

„Jūs turite suprasti, mums nereikia atominės bombos. Mums to nereikia. Kokiam tikslui mums reikia turėti atominę bombą?”, – sakė jis interviu, kuris buvo įrašytas ketvirtadienį Teherane.

Jungtinės Valstijos kaltina Iraną, kad jis prisidengdamas civiline branduoline programa mėgina pasigaminti atominių ginklų. Iranas šiuos kaltinimus atkakliai neigia.

Paklaustas, ar Iranas ir Jungtinės Valstijos artėja karinio konflikto link, M.Ahmadinejadas taip pat atsakė: „Klaidinga manyti, kad Iranas ir JAV artėja karo link. Kas taip sako? Kodėl mes turėtume pradėti karą? Artimiausioje ateityje nesimato jokio karo”.

Per interviu televizijai „Al Jazeera” JAV centrinės vadavietės vadovas, admirolas Williamas Fallonas (Viljamas Falonas) taip pat mėgino sušvelninti retoriką.

Į klausimą, ar ketinama pradėti karą, W.Fallonas atsakė: „Ne. Tikrai tikiuosi, kad ne … Šis nuolatinis būgnijimas apie karą niekuo nepadeda ir nėra naudingas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.