Septynių įvarčių dramoje „Spartak” nusileido „Lokomotiv”

Sekmadienį Rusijos „Premier” lygos pirmenybėse buvo sužaistos paskutinės ketverios 24-ojo turo varžybos. Fantastiškoje kovoje „Spartak” paskutinėmis akimirkomis turėjo pripažinti „Lokomotiv” pranašumą, o tuo kuo puikiausiai pasinaudojo „Zenit”, kuris laimėjęs prieš „Rubin” pakilo į pirmąją vietą.

Centrinėse turo rungtynėse Maskvos derbyje vietos „Lokomotiv” susikovė su čempionato lyderiu „Spartak” klubu. Mačas prasidėjo labai aktyviai, bet visgi daugiau progų turėjo Stanislavo Čerčesovo vedami „spartakiečiai”.

7-ąją minutę puolėjas iš Brazilijos Wellitonas atmetė kamuolį kapitonui Jegorui Titovui, bet po jo smūgio kamuolys atsidūrė tiesiai „geležinkeliečių” vartininko Ivano Pelizzoli rankose.

Po trijų minučių „Spartak” saugą J.Titovą baudos aikštelėje pargriovė „Lokomotiv” gynėjas Malkhazas Asatiani ir teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį. Prie žymos stojo puolėjas Romanas Pavliučenka, kuris smūgiavęs per vartų vidurį nesuklydo ir išvedė savo komandą į priekį.

16-ąją minutę po svečių gynėjo Florino Šoave atlikto baudos smūgio kamuolys atsimušė į kažkurį „Loko” ekipos gynėją ir rikošetu galėjo įskrieti į vatus, bet puikią reakciją pademonstravo vartininkas I.Pelizzoli. Po pakelto kampinio brazilo gynėjo Žedero smūgį galva vėl atmušė italas.

20-ąją minutę į „Lokomotiv” vartus krito ir antrasis įvartis. Saugas Vladimiras Bystrovas būdamas dešiniajame krašte prie tolimojo virpsto pamatė atsidengusį komandos draugą R.Pavliučenka, perdavė jam kamuolį ir šis nestabdydamas oru lėkusį kamuolį nukreipė į tolimąjį vartų kampą.

Visgi Anatolijaus Byšovetso treniruojami „Lokomotiv” dar nesiruošė kelti baltos vėliavos ir po dešimties minučių Branislavas Ivanovičius išmaudęs Dmitrijų Tarbinskį pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, kur būdamas visiškai laisvas puolėjas iš Nigerijos Peteris Odemwingie smūgiu galva „sušaudė” Stipe Pletikosą.

40-ąją minutę „Spartak” brazilas Wellitonas suklaidinęs gynėją iš toli mušė greta virpsto. Po minutės saugas D.Tarbinskis kairiajame krašte susidorojęs su gynėju smūgiavo šalia vartų.

„Neįmuši tu – įmuša tau”. Šią nerašytą futbolo taisyklę „spartakiečiams” priminė aikštės šeimininkai. Po greitos kontratakos Vladimiras Maminovas perdavė kamuolį į dešinę Aleksandrui Samedovui, šis jį pasiuntė į baudos aikštelę ir ten niekeno nedengiamas puolėjas Dmitrijus Syčiovas kyštelėjo galvą ir pasiuntė kamuolį į tinklą.

Antrajame kėlinyje sužaidus 15 minučių iškilo rimtas pavojus prie „Spartak” vartų, kai gavęs kamuolį puolėjas P.Odemwingie „šūviu kaip iš patrankos” sudrebino vartų skersinį. Šeimninkų sirgalių džiaugsmui 68-ąją minutę „Lokomotiv” pirmą kartą išsiveržė į priekį.

Dinjaras Bilialetdinovas greitai išmetė kamuolį iš užribio, ir B.Ivanovičius pasinaudojęs „Spartak” gynėju neatidumu prasiveržė arčiau link vartų, kulniuku perdavė kamuolį P.Odemwingie, ir šis nuginklavo „spartakiečių” vartininkui Stipei Pletikosai.

„Spartak” puolė gelbėti rungtynes ir 76-ąją minutę D.Tarbinskis baudos smūgiu pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, kurioje atsidengęs puolėjas R.Pavliučenka dešine koja pažeme pasiuntė kamuolį į apatinį vartų kampą ir pasižymėjo „hat-tricku”.

79-ąją minutę rezultatas galėjo tapti jau 4-3 svečių naudai, bet fortūna nenusišypsojo po keitimo pasirodžiusiam puolėjui Artiomui Dziubai, kuris spėjęs greičiau prie kamuolio nei vartininkas I.Pelizzoli iš krašto smūgiavo į tolimąjį vartų kampą, bet kamuolys lėtai riedėdamas atsimušė į virpstą ir atšoko į aikštę.

Jau per teisėjo pridėtą laiką „Spartak” vėl turėjo prisiminti rungtynes su Maskvos CSKA. „Lokomotiv” saugas V.Maminovas pakėlė kamuolį į baudos aikštelę ir ten nuo nedengiamas gynėjas M.Asatiani galva pasiuntė kamuolį į apatinį vartų kampą. „Lokomotiv” išplėšė dramatišką pergalę neįtikėtinoje dvikovoje.

„Spartak” nesėkmė padėjo kitai komandai, Sankt Peterburgo „Zenit” pasinaudoti tuo ir pakilti į turnyrinės lentelės viršūnę. Išvykoje „Zenit” 4-1 sutriuškino Kazanės „Rubin”.

Tuo tarpu CSKA dėka puolėjo iš Brazilijos Jo įvarčio nugalėjo Permės „Amkar” ir išsaugojo viltis dar pakovoti dėl medalių.

Samaros „Krylja Sovetov” sužaidė taikiai 1-1 su Tomsko „Tom” ekipa ir toliau kapstosi tarp autsaiderių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.