Iš “Galvės regatos” – visų spalvų medaliai

Trakuose vyko tarptautinės baidarių ir kanojų varžybos „Galvės regata”, kuriose jėgas išmėgino Lietuvos, Latvijos, Lenkijos bei Rusijos irkluotojai

Galvės ežere pergalių pasiekė ir klaipėdiečiai. Geriausiai iš jaunimo sekėsi trenerio Olego Chrulevičiaus auklėtiniui 17-ečiui Artūrui Basčiui. Jis vienviete kanoja įveikęs 500 m ir 1000 m distancijas, iškovojo sidabro medalius.

Trečius metus sportuojantis klaipėdietis yra vienas perspektyviausių Lietuvos kanojininkų. Tik šiemet patekęs į Lietuvos rinktinę, A.Bastys atstovavo pasaulio jaunių čempionate Čekijoje. Nors pirmieji startai tarptautiniuose vandenyse nebuvo itin sėkmingi, tačiau treneriai tiki, kad jo laukia šviesi ateitis.

Sėkmingai jaunimo grupėje rungtyniavo Marius Dainauskas ir Petras Paserpskis. Šis duetas nusileido tik Lenkijos ir Latvijos įguloms. Plaukdami 500 m baidare, jie iškovojo bronzos medalius.

Tokios pat spalvos medalius kartu su Šarūnu Narbutu ir kauniečiu Andriumi Jusevičiumi, M.Dainauskas ir P.Pasperskis iškovojo keturviete baidare įveikę 1000 m.

Taip pat jėgas 200 m rungtyse išbandė baidarių ir kanojų irklavimo senjorai. Ypač atkakli kova vyko vienviečių baidarių vyrų iki 45 metų amžiaus grupėje. Šioje kovoje net fotofinišas negalėjo nustatyti nugalėtojo, todėl aukso medaliais buvo apdovanoti du sportininkai – klaipėdietis Andrejus Babachinas ir kaunietis Vidas Kupčinskas.

Vertingiausius medalius taip pat iškovojo kanojininkas Aleksandras Šarafutdinovas ir tarp moterų pirmavusi Aida Vilimienė.

Šiemet irkluotojų dar laukia Baltijos šalių ilgų nuotolių varžybos, kurios vyks spalio 6 dieną Jelgavoje (Latvija).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.