Britai skina imigracinės politikos vaisius

Pastaruoju metu Didžiosios Britanijos spaudoje pasirodė nemažai straipsnių, kuriuose diskutuojama apie imigrantų nusikaltimus, lėšų trūkumą svetimšaliams išlaikyti, ypatingai akcentuojant lietuvių pamėgtą Kembridžšyro grafystę.

Neseniai Peterborough’o priemiestyje Wisbeche nužudyto lietuvio Dainiaus Kigo byla sukėlė naujas diskusijas apie nusikalstamą imigrantų veiklą Didžiojoje Britanijoje. Dienraštyje „The Times” rašoma, kad didėjantį nusikalstamumo lygį šalyje lemia neregėtas migrantų iš Rytų Europos antplūdis, tačiau, kaip rašo „Londono žinios”, „tėvynainiai lietuviai per daug dėl to neima į galvą”, nes „patys anglai garsėja ekscentrišku elgesiu atostogaudami Graikijoje, Ispanijoje ar kitose šalyse”.

Bijo lietuvių

Didžiosios Britanijos policijos pareigūnus piktina tai, jog imigrantai iš Rytų Europos negerbia šalies įstatymų ir kelia grėsmę saugumui. Policija sulaiko vis daugiau girtų vairuotojų ar peiliais ginkluotų užsieniečių. Britus trikdo ir kruvini imigrantų tarpusavio vaidai.

Žmogžudysčių lygis Didžiojoje Britanijoje nuo šešto dešimtmečio pakilo kone dvigubai. Pasak „The Times”, tokią padėtį lemia didėjantis imigrantų srautas. Dienraštyje rašoma: „Deja, į Didžiąją Britaniją atvyksta tautos, kurios labiau nei britai linkusios griebtis smurto.

Kalta vyriausybė?

Kembridžšyro grafystėje apsigyvena vis daugiau imigrantų iš Lietuvos ir kitų Rytų Europos valstybių. Spėjama, kad iki 2016 metų imigrantų skaičius padidės daugiau nei 12 procentų. Vis dėlto šie rodikliai nepatenka į oficialią statistiką, todėl vyriausybė teikia socialinę paramą remdamasi pasenusia informacija.

Didžioji Britanija atvėrė duris imigrantams iš naujų Europos Sąjungos (ES) valstybių narių tada, kai šalį buvo ištikusi gyvenamųjų namų krizė. 2004 metais valdžia net nenutuokė, kur ji apgyvendins visus imigrantus. Padėtis buvo tokia, kad trijų kambarių bute gyveno net 30 imigrantų, žmonės miegojo „pamainomis”.

Vyriausybė iki šiol negali tinkamai išspręsti migracijos problemų atskiruose regionuose. Ne visi imigrantai gauna būstą ir socialines garantijas, todėl nereikia stebėtis, kad nusikalstamumo lygis šalyje didėja. Didžiosios Britanijos vyriausybė, regis, vadovaujasi panašiu principu, kaip ir buvusios Sovietų Sąjungos vadovybė. Tiksliau, ji planuoja ne taip, kaip reikia. Nevykęs planavimas pažeidžia laisvo darbo jėgos judėjimo ES principą. Gatvėse patruliuoja per mažai policininkų, kad būtų užtikrintas gyventojų saugumas. Angliškai nekalbantys nusikaltėliai dažnai išvengia teisinės atsakomybės paprasčiausiai todėl, kad trūksta vertėjų. Štai kodėl britai mano, kad imigrantai kelia grėsmę saugumui.

Didžioji Britanija turėtų kuo skubiau ir kuo veiksmingiau spręsti nelegalios migracijos klausimus, o imigrantai privalėtų sąžiningai mokėti mokesčius už visas jiems suteiktas paslaugas. Deja, vyriausybė iki šiol elgiasi taip, lyg šalyje nebūtų nė vieno darbuotojo iš Rytų Europos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.