Clintonams priminti praeities skauduliai

Aršėjant kovai dėl JAV prezidento posto, Hillary Clinton oponentai priminė pačią silp-niausią senatorės vietą – jos vyro aistrą kitoms moterims.

Vagystės užsakovai – ne paslaptis

Nuo buvusio JAV vadovo Billo Clintono priekabiavimo esą nukentėjusi moteris vėl priminė pasauliui apie save. Kathleen Willey apkaltino Clintonus organizavus jos skandalingo rankraščio vagystę.

Apie B.Clintono priekabiavimą viešai kalbėjusi K.Willey tikina, kad naktį iš rugpjūčio 31 į rugsėjo 1 d. buvo įsilaužta į jos namus ir pavogtas netrukus pasirodyti turėjusios knygos apie Clintonus rankraštis. Šioje knygoje esą turėjo būti pateiktos sensacingos detalės, kurios neabejotinai pakenktų senatorės H.Clinton rinkimų kampanijai.

Moteris tikino, kad jos rankraštis buvo pavogtas praėjus vos kelioms dienoms po to, kai žiniasklaida anonsavo netrukus pasirodysiančią knygą. Skelbta, kad knygoje bus pateikti kaltinimai dėl neskaidrios B.Clintono rinkimų kampanijos finansavimo ir naujos detalės apie buvusio prezidento priekabiavimą prie moterų Baltuosiuose rūmuose. Taip pat žadėta knygoje pranešti apie B.Clintono ir jo aplinkos žmonių grasinimus.

K.Willey yra įsitikinusi, kad su vagyste susiję Clintonai.

„Jie nori, jog aš žinočiau, kad jų žmonės buvo čia. Ir jiems pavyko pasiekti tai, ko norėjo. Jie bando vėl mane terorizuoti. Tai mirtinai mane išgąsdino. Baisu žinoti, kad kai tu miegi savo namų antrajame aukšte, kažkas šeimininkauja apačioje”, – skundėsi ji žurnalistams.

Lygina su „Watergate” skandalu

Vagystės metu K.Willey teigė buvusi viena namie. Vakare ji nuėjo miegoti į antrąjį aukštą, o kitą dieną pasigedo savo piniginės. Taip moteris esą suprato, kad naktį name kažkas šeimininkavo.

Netrukus išaiškėjo, kad dingo ir ant darbo stalo pirmame aukšte gulėjęs knygos rankraštis.

Iš karto po to K.Willey ne tik kreipėsi į policiją, bet ir pasitarė su savo draugu, buvusiu privačiu detektyvu. Jis moteriai patarė piniginės ieškoti šalia namo augančiuose medžiuose.

Ir iš tiesų, šalia namų augusiame medyje K.Willey rado piniginę su visomis kreditinėmis kortelėmis ir čekiais. Piniginėje esą trūko tik labai nedaug grynųjų.

„Tai labai niksoniška, labai neprofesionalu”, – įsilaužimą į savo namus apibūdino K.Willey, turėdama omenyje aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje plačiai nuskambėjusį „Watergate” skandalą. Tuomet su prezidento Richardo Nixono žinia buvo šnipinėta ir įsilaužta į politinių oponentų būstinę. Išaiškėjus šiems faktams, R.Nixonas gėdingai pasitraukė iš posto.

„Aš manau, jog jie tik norėjo, kad tai atrodytų kaip eilinė vagystė. Tikrasis jų tikslas buvo surasti rankraštį”, – tvirtino moteris.

„Pokalbis” Ovaliniame kabinete

K.Willey plačiajai visuomenei tapo žinoma 1998-aisiais. Ji žiniasklaidai papasakojo apie B.Clintono priekabiavimą.

K.Willey tvirtino, kad visa istorija nutiko dar 1993-ųjų lapkričio 29 d. Tuomet ji dirbo Baltuosiuose rūmuose savanore ir užėjo pas B.Clintoną į Ovalinį kabinetą. K.Willey tikino, kad ji tik norėjo paprašyti, kad prezidentas jai suteiktų apmokamo darbo vietą. Mat jos vyrą ištiko bankrotas ir šeimai labai reikėjo pinigų.

B.Clintonas esą jos nuoširdžiai išklausė ir net pavaišino kava bei žadėjo padėti. Bet K.Willey išeinant iš kabineto, prezidentas neva ją stipriai apkabino ir pradėjo bučiuoti į lūpas bei graibyti jos krūtinę. Galiausiai B.Clintonas esą sugriebė jos ranką ir pradėjo su ja glostyti savo genitalijas.

Vis dėlto K.Willey tikina, kad jai pavyko išsprūsti iš prezidento gniaužtų ir pabėgti iš kabineto.

Pats B.Clintonas kategoriškai neigė K.Willey žodžius. Jis patvirtino, kad matėsi su moterimi, bet tikino, jog intymių akimirkų su ja neturėjo.

Artima K.Willey draugė Linda Tripp, kuri tuomet taip pat dirbo Baltuosiuose rūmuose, iš dalies patvirtino jos žodžius. Tik L.Tripp Didžiajam žiuri pasakojo, kad po susitikimo su prezidentu jos draugė visai neatrodė išprievartauta ar pažeminta, veikiau švytinti iš laimės. Be to, nuo pat darbo Baltuosiuose rūmuose pradžios K.Willey esą svaigo nuo B.Clintono ir tik ieškojo progos artimiau susipažinti.

K.Willey turėjo būti liudytoja B.Clintono nušalinimo procese, bet Kongreso nariai uždraudė jai duoti parodymus.

Be to, moteris tvirtino, kad tuomet ji juto didžiulį Baltųjų rūmų spaudimą. Esą ją su vaikais vaikštančią prie namų išgąsdino nepažįstamas vyras, kuris svaidėsi grasinimais.

K.Willey kaip tam tikras užuominas suprato ir prie namų sudaužytą mašiną bei paslaptingomis aplinkybėmis iš namų dingusį 13 metų augintinį. Pasak moters, jai buvo pasiųsta aiški žinutė – „nieko nesakyk”.

Rinkimai – geriausias laikas

Vis dėlto dalis JAV apžvalgininkų su ironija komentuoja tiek lapkritį pasirodyti turinčią K.Willey knygą „Taikinys: Billo ir Hillary Clintonų taikiklyje” („Target: In the Crosshairs of Bill and Hillary Clinton”), tiek paslaptingą vagystę.

B.Clintono žmona Hillary laikoma viena pagrindinių pretendenčių į JAV prezidento postą. Tad, tikriausiai, nėra geresnio laiko nei rinkimų kampanija leisti knygas apie buvusio prezidento meilės nuotykius.

Regis B.Clintonui, kuris aktyviai dalyvauja žmonos rinkiminėje kampanijoje, dar ne kartą teks atsidurti tokių knygų ar straipsnių taikiklyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.