Pietūs padebesiuose – su krokodiliena ir jūros peizažais

Įtikinti aukščiausio rango politikus ir įnoringas aukštuomenės damas papietauti savo restorane – sunki, tačiau įmanoma užduotis. Tam užtenka krokodilienos kepsnio, balzaminiu actu pagardintų ledų, stilingos aplinkos ir, svarbiausia, pro langą iš dvidešimtojo aukšto atsiveriančių Baltijos jūros vaizdų.

Kaip tik toks buvo pusę pasaulio išmaišiusio verslininko Žilvino Vasiliausko verslo planas. Ž.Vasiliauskas – modernaus Klaipėdos dangoraižio „K-centras” ir ant jo stogo įsikūrusio kokteilių baro bei egzotiškų patiekalų restorano „Viva la vita” bendraturtis.

Pamėgo įžymybės

Septyniasdešimties metrų aukštyje, dvidešimtajame dangoraižio aukšte prieš metus duris atvėręs restoranas klaipėdiečius privertė sunerimti – niekur kitur jiems nesiūlė ragauti krokodilo, stručio ar ėriuko mėsos ir neragino visomis šiomis egzotiškomis gėrybėmis mėgautis kone danguje.

Tačiau šiuo metu ant grotelių keptos krokodilienos filė su garstyčių ir sojų padažu ragauja ne tik šalia esančiame ir Ž.Vasiliauskui taip pat priklausančiame viešbutyje „Klaipėda” apsistoję užsieniečiai, bet ir lietuviai.

Vis dažniau į „Viva la vita” liftu kyla žinomi klaipėdiečiai ir aukščiausio rango šalies politikai. Tiesa, garsenybės į egzotiškus valgius žiūri atsargiau ir renkasi rafinuotą, tačiau tradicinį maistą.

Prieš kelis mėnesius restorane lankėsi buvęs premjeras Algirdas Brazauskas, jo žmona Kristina bei keli palydovai. Vakarienei su vaizdu į Kuršių marias, neriją ir banguotą Baltiją A. ir K.Brazauskai pasirinko ėriuko nugarinę su baravykų padažu bei salotas su antienos krūtinėle.

„Viva la vita” užkandžiavo ir Seimo Pirmininkas Viktoras Muntianas, pageidavęs užkandžių su lašiša bei jautiena.

Aukštį pamėgo ir ne kartą restorane lankęsis Seimo narys Antanas Bosas su drauge Daina Randers. Pasak „Viva la vita” kolektyvo, A.Bosas ir D.Randers mėgsta užsisakyti žvėrienos, kurią užsigeria šampanu.

Pats renkasi maršrutus

Paklaustas, kaip kilo mintis restoraną kurti kelių dešimčių metrų aukštyje, vienas „Viva la vita” savininkų Ž.Vasiliauskas aiškino, kad pastatyti tokį dangoraižį ir neišnaudoti galimybės įkurti ant jo stogo kokios nors egzotiškos laisvalaikio vietos būtų tiesiog nuodėmė.

„Idėjų semiuosi keliaudamas. Kad turėtum įdomių minčių, reikia jų iš kažkur semtis, tiesa? – kalbėjo Ž.Vasiliauskas. – Kelionėms renkuosi egzotiškus kraštus, neišvaikščiotus turistų. Maršrutus pasirenku pats. Man įdomu viskas, kas originalu.

Sumanymas gimė spontaniškai

„Daug pasaulio kraštų – nuo atšiaurios Sibiro taigos iki spalvingų Havajų paplūdimių aplankęs verslininkas tikino egzotiškas idėjas bandąs po truputį diegti ir Klaipėdoje. Ne veltui viešbutyje „Klaipėda”, o vėliau ir Palangoje, atsirado Havajų sostinės Honolulu vardu pavadinti naktiniai klubai, tokio pat pavadinimo boulingas Klaipėdoje.

Sumanymas dvidešimtajame aukšte įkurti restoraną, o virš jo, ant stogo, įrengti prabangią terasą po atviru dangumi Ž.Vasiliauskui gimė spontaniškai.

„Nusprendėme, kad egzotiškoje vietoje viskas turi būti egzotiška – ir aplinka, ir maistas, ir kokteilių įvairovė, juk „Viva la vita” reiškia „tegyvuoja gyvenimas”, tad ir stengėmės, kad lankytojai patirtų malonumą džiaugtis akimirka čia ir dabar”, – restorano pavadinimą aiškino šiuo metu vėl keliaujantis jo bendraturtis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.