Pinigai pasiklydo tarp eilučių

Klaipėdos savivaldybei trūksta dešimčių milijonų litų pradėtiems grandioziniams projektams užbaigti.

Trūksta 5 mln. litų

Meras Rimantas Taraškevičius Transporto investicijų direkcijoje narpliojo biurokratines pinkles dėl lėšų Šiauriniam išvažiavimo keliui.

„Pinigai skirti, tačiau jie numatyti ne tiems tikslams, kuriems reikia. Lietuvos automobilių kelių direkcija turi perkelti penkis milijonus litų iš vienos biudžeto eilutės į kitą”, – paaiškino meras.

Anot jo, buvo susitarta, kad kliūčių užbaigti statomą šiaurinį išvažiavimo kelią nebeliks.

Šiaurės prospektas, sujungsiantis Mažąjį Kaimelį su Liepų gatve, turėtų būti pradėtas eksploatuoti nuo lapkričio.

Aplinkos ministerijoje meras vakar gavo pažadą, kad bus skirta per milijoną litų užbaigti pietinėje miesto dalyje statomą socialinį būstą.

Neįkuria kultūros centro

Su Tautinių mažumų ir išeivijos departamento direktoriumi Antanu Petrausku miesto vadovas tarėsi dėl uostamiesčio tautinių mažumų kultūros centro įkūrimo.

„Klaipėdoje gyvena 26 procentai kitų tautybių žmonių. Todėl jau ne pirmus metus vyksta derybos dėl tautinių mažumų kultūros centro”, – priminė meras.

Pasak jo, iš pradžių buvo planuota, kad kultūros centras įsikurs Daržų gatvėje 10.

Tačiau šio projekto įgyvendinti nepavyko.

„Bus ieškoma kito pastato arba bus statomas naujas statinys. Departamentas pritaria savivaldybės pozicijai, kad didžiąją dalį lėšų tautinių mažumų kultūros centrui įkurti turi skirti Vyriausybė”, – teigė R.Taraškevičius.

Ministro lauks Klaipėdoje

erui nepavyko susitikti su ūkio ministru Vytu Navicku, tačiau apie mažųjų laivų ir jachtų uosto statybą ir Danės krantinių rekonstrukciją jis kalbėjo su ministerijos valdininkais.

„Reikės susitikimo Klaipėdoje, kad ministerija įsitikintų projekto svarba. Miestas yra šioms statyboms gavęs 28 milijonus litų, tačiau dokumentų tvarkymas užtruko trejus metus, todėl statybos pabrango. Trūksta dar 18 milijonų litų”, – sakė R.Taraškevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.