Regioniniai parkai laukia gausaus lankytojų būrio

Kitą savaitę Lietuvos regioniniai parkai kviečia į gausius renginius rudeninėje gamtoje, skirtus Pasaulinei turizmo, Baltų vienybės dienoms paminėti, palydėti išskrendančius sparnuočius.
Aukštadvario regioniniame parke rugsėjo 24-28 dienomis vyks renginių savaitė, skirta Pasaulinei turizmo dienai.
Pirmadienį ir antradienį Aukštadvario gyventojai ir svečiai kviečiami apsilankyti Aukštadvario RP lankytojų centre, kur veiks A.Vasiliausko tapytų Aukštadvario apylinkės vaizdų paroda. Moksleivių darbų parodai „Poilsis gamtoje” savo piešinius ir aplikacijas pateikė Trakų, Elektrėnų ir Prienų mokyklų moksleiviai. Lankytojai pamatys vaizdo medžiagą apie Aukštadvario regioninį parką ir saugomas teritorijas.
„Mes siekiame suteikti galimybę organizuotam pažintiniam turizmui, – sakė Aukštadvario regioninio parko vyriausiasis specialistas Benas Svinkūnas.- Mūsų parkas siekia ne tik išsaugoti kraštovaizdžio ir biologinę įvairovę, gamtos ir kultūros paveldo vertybes, bet ir stengiamės sudaryti sąlygas gyventojams ir svečiams visa tai pažinti, pamatyti savo akimis, atskleisti saugomų teritorijų naudą visuomenei. Ypač daug dėmesio skiriama moksleivių ekologiniam ugdymui. Panašūs renginiai parke vyksta kiekvienais metais. Gyventojai juos gausiai lanko.”
Ketvirtadienį numatomas tradicinis bėgimas ir dviračių žygis gamtos paminklo – Velnio duobės – link. Šventės dalyvių laukia meninė programa, sportinės varžybos, vaišės prie laužo, juos linksmins Aukštadvario kaimo kapela.
Penktadienį parke ypač laukiami moksleiviai. Organizuotoms moksleivių grupėms bus rengiamos nemokamos ekskursijos po šį regioninį parką.
Kitą savaitę gausių lankytojų laukia ir kiti regioniniai parkai. Anykščių regioniniame parke vyks sparnuotų paukščių išlydėjimas, pasaulinę turizmo diena minės Žemaitijos regioninis parkas, Neries regioninis parkas švęs Baltų vienybės dieną. Šeštadienį Pagramačio regioniniame parke numatomas renginys „Baltų vienybės ugnis – kalnų sąšauka”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.