Billas Gatesas 14 metų iš eilės išlieka turtingiausiu amerikiečiu

„Microsoft” įkūrėjas Billas Gatesas (Bilas Geitsas) keturioliktus metus iš eilės išlieka turtingiausiu žmogumi Amerikoje, rodo naujausias žurnalo „Forbes” turtingiausių amerikiečių sąrašas, kuriame antrą vietą užima investuotojas Warrenas Buffettas (Vorenas Bafetas).
Per pastaruosius metus abiejų vyrų turtas išaugo 6 mlrd. dolerių, ketvirtadienį teigė „Forbes”, nurodydamas, kad B.Gateso turtas vertinamas 59 mlrd., o W.Buffetto – 52 mlrd. dolerių.

W.Buffettas 85 proc. nuosavo kapitalo pažadėjo skirti Billo ir Melindos Gatesų fondui bei šeimų labdaros organizacijoms.

Lošimo namų magnatas Sheldonas Adelsonas (Šeldonas Adelsonas), vadovaujantis korporacijai „Las Vegas Sands”, su 28 mlrd. dolerių užėmė trečiąją vietą, o „Microsoft” konkurentės „Oracle” generalinis direktorius Larry Ellisonas (Laris Elisonas) su 26 mlrd. dolerių liko ketvirtas.

Kasmetinis 400 turtingiausių amerikiečių sąrašas, į kurį dabar įtraukiami tik tie asmenys, kurie turi ne mažiau kaip 1,3 mlrd. nuosavo kapitalo, sudaromas jau 25 kartą.

„Šiais metais bendras į sąrašą įtrauktų asmenų turtas nuo 290 mlrd. dolerių išaugo iki 1,54 trilijonų dolerių”, – pažymėjo „Forbes”.

„Nepaisant rinkos svyravimų, beveik pusė iš 45 naujų narių atėjo iš rizikos draudimo ir privataus investavimo sričių”, – nurodė laikraštis.

Pirmą kartą nuo 1989 metų į pirmąjį dešimtuką nepateko Waltonų (Valtonų) šeima – parduotuvių „Wal-Mart” įkūrėjo Samo Waltono (Semo Valtono) palikuonys. Keturi šios šeimos atstovai – Jimas (Džimas), Christy (Kristi), Robsonas ir Alice (Elis) – nusmuko į 12-ąją ir 15-ąją vietas.

Waltonus iš pirmojo dešimtuko išstūmė paieškos sistemos „Google” įkūrėjai Sergejus Brinas ir Larry Page`as (Laris Peidžas), kurie su 18,5 mlrd. dolerių dalijasi penktąja vieta, ir broliai Charlesas bei Davidas Kochai (Čarlzas bei Deividas Kočai), vadovaujantys antrajai pagal dydį privačiai kompanijai pasaulyje „Koch Industries”. Kiekvienas iš jų turėdamas po 17 mlrd. dolerių turto, užėmė devintąją vietą.

Labiausiai į viršų pašoko investuotojas Kirkas Kerkorianas (Kerkas Kerkorianas), kurio turtas nuo 9 mlrd. dolerių pernai išaugo iki 18 mlrd. dolerių. Jis debiutavo pirmajame dešimtuke, iš 26 vietos pakildamas į septintąją.

Aštuntoje vietoje liko antros pagal dydį kompiuterių gamintojos „Dell” vadovas Michaelas Dellas (Maiklas Delas), turintis 17,2 mlrd. dolerių.

Pasak „Forbes”, iš 400 turtingiausių amerikiečių 270 žmonių praturtėjo vien tik savo pastangomis, o 74 gavo palikimą. Sąraše yra iš viso 39 moterys.

Dar 82 Amerikos milijardieriai į sąrašą nepateko.

Jauniausiu ir nauju sąrašo nariu tapo 33 metų vieno rizikos draudimo fondo vadovas Johnas Arnoldas (Džonas Arnoldas), kuris su 1,5 mlrd. dolerių užima 317 vietą.

Tuo tarpu vyriausias sąrašo milijardierius yra 98 metų Johnas Simplotas (Džonas Simplotas), kuris su 3,6 mlrd. dolerių yra 214 vietoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.