Koncertu pagarbiame M.K.Čiurlionį

M.K.Čiurlionio kultūros ir paveldo fondo sumanytą medinio paveldo išsaugojimo projektą baigs sostinėje rengiamas koncertas.

M.K.Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas, antrus metus tęsdamas labdaringą renginių ciklą „Nacionalinio paveldo išsaugojimui – aktyvi pilietinė iniciatyva” pristato renginį „Europa – bendras paveldas. Kultūros keliai Lietuvoje”. Šis projektas bus įgyvendintas rugsėjo 22 dieną, šeštadienį, minint trigubą – M.K.Čiurlionio gimimo dienos, Baltų vienybės ir Europos paveldo dienų – progą. Renginys prasidės 19 valandą sostinės Daukanto aikštėje prie prezidentūros.

Per renginį bus pristatyta nuolatos atnaujinama grafikos darbų paroda „Lietuvos dvarai”, skambės gražiausi kūriniai iš klasikos lobyno, eiles skaitys aktoriai Jūratė Vilūnaitė ir Petras Venclovas. Koncerte skambės M.K.Čiurlionio kvarteto, Virgilijaus Noreikos, Giedriaus Kuprevičiaus, Ritos Preikšaitės ir Tomo Ladigos, Aušros Liutkutės, Renatos Milašiūtės-Drungilienės, Astos Krikščiūnaitės, Juditos Leitaitės bei Baltijos gitarų kvarteto atliekami kūriniai. Šventiniam renginiui vadovaus Viktoras Gerulaitis.

M.K.Čiurlionio kultūros ir paveldo fondo renginiuose jau ne kartą skambėjo Giedriaus Kuprevičiaus kūryba. Šeštadienio koncerte atlikti kūrinius pakviestas ir pats kompozitorius, jis žada skambinti „Preliudą M.K.Čiurlioniui”.

„Džiaugiuosi galėdamas prisidėti prie kultūros ir paveldo fondo veiklos. Teko išgirsti priekaištų, kad per šio fondo organizuojamus renginius turėtų skambėti dvarų muzika, todėl norėčiau priminti, kad ir M.K.Čiurlionis studijavo dvare pas Oginskius, todėl ir jo kūrybą galima pavadinti dvarų muzika”, – mintimis su LŽ dalijosi G.Kuprevičius.

Solistei J.Leitaitei dalyvauti koncerte svarbu todėl, kad menininkė brangina M.K.Čiurlionio kūrybinį palikimą. „Jaučiuosi savotiškai išdidi galėdama dalyvauti koncerte, kuriame skambės šio nuostabaus kompozitoriaus muzika. Bet lyg tyčia M.K.Čiurlionis solistams nieko neparašė, jo muzika daugiausia skirta atlikti chorui ar fortepijonu. Todėl akompanuojant M.K.Čiurlionio ir Baltijos gitarų kvartetams šįkart dainuosiu kitų Lietuvos ir užsienio kompozitorių kūrinius”, – pridūrė J.Leitaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.