S.Mikoliūnas nubaustas už vaidybą

Už nuostabią vaidybą UEFA Kontrolės ir disciplinos komisija vakar nutarė Lietuvos nacionalinės rinktinės ir Edinburgo „Hearts” saugą Saulių Mikoliūną diskvalifikuoti dvejoms artimiausioms Europos čempionato atrankos rungtynėms.

Futbolininkas turės praleisti spalio 17 dienos dvikovą išvykoje su pasaulio vicečempionais prancūzais ir lapkričio 17-osios rungtynes namie su ukrainiečiais.

Futbolininkas buvo diskvalifikuotas peržiūrėjus Europos čempionato atrankos rungtynių su škotais vaizdo įrašą. Per šį susitikimą S.Mikolūnas suvaidino pražangą baudos aikštelėje. Lietuvio aktoriniai sugebėjimai arbitrą įtikino, ir šis nedvejodamas į škotų vartus skyrė 11 metrų baudinį.

Po rungtynių škotai kalbėjo apie negarbingą S.Mikoliūno elgesį, bet Edinburgo „Hearts” futbolininkas sakė nejaučiantis kaltės: „Veržiausi į baudos aikštelę. Baudinį skyrė teisėjas, aš sprendimų nepriimu.”

2008 metų Europos čempionato atrankos turnyro B grupėje lietuviai, laimėję trejas rungtynes ir surinkę 10 taškų, yra penktoje pozicijoje.

Šią savaitę paskelbtame naujame pasaulio nacionalinių rinktinių reitinge Lietuva yra 84-a. Į šią poziciją mūsų rinktinė nukrito iš 78 vietos. Naująja lydere tapo pasaulio čempionė Italija, ji lenkia antrąją vietą išsaugojusią Argentiną bei į trečiąją poziciją nukritusią Braziliją. Šeštoje vietoje atsidūrė būsima lietuvių varžovė atrankos turnyro B grupėje Prancūzija. Škotija per mėnesį pakilo į 14 vietą, Ukraina smuktelėjo į 17, Gruzija nukrito į 104-ąją , o grupės autsaiderė Farerų salų komanda užima 193 vietą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.