Prieš B. Bernankės pareiškimą doleris stabilizavosi

Jungtinių Valstijų dolerio kursas ketvirtadienį iš esmės stabilizavosi, rinkai laukiant Jungtinių Valstijų federalinio atsargų banko vadovo Beno Bernankės (Ben Bernanke) pareiškimo, kuris leis spėti, kokia bus tolesnė Centrinio banko politika.

Antradienį Centrinio banko monetarinės politikos formuotojai vienbalsiai normą sumažino iki 4,75 proc. – žemiausio lygio nuo praėjusių metų gegužės. Bankas taip pat puse procentinio punkto – iki 5,25 proc. sumažino palūkanas, kurios taikomos tiesioginėms paskoloms bankams.

Tai buvo pirmas bazinės normos, kurią bankas naudoja kaip pagrindinį ekonomikos kontrolės įrankį, mažinimas nuo 2003 metų birželio ir pirmas pusės procentinio punkto mažinimas nuo 2002 metų lapkričio.

JAV dolerio indeksas, atspindintis dolerio kursą šešių pagrindinių Jungtinių Valstijų prekybos partnerių nacionalinių valiutų atžvilgiu, ketvirtadienį sumažėjo iki 79,226 punkto.

Jenos ir euro atžvilgiu dolerio kursas taip pat stabilizavosi ir siekė atitinkamai 115,90 jenos ir 1,3970 JAV dolerio už eurą.

Ketvirtadienį B. Bernankė kalbės Kongrese apie problemas rizikingų paskolų rinkoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.