Krepšinio pergalės kursto patriotizmą – tyrimas

Sportininkų iškovotos pergalės skatina daugumą didžiuotis savo šalimi ir tuo, kad yra lietuviai.
Tai rodo savaitraščio „Veidas” užsakymu skambučių centro „Fonitel” rugsėjo 17-18 dienomis atlikta penkių didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų apklausa, kurioje dalyvavo 500 respondentų.

81,3 proc. apklaustųjų teigia, kad lietuvių krepšinio rinktinės Europos krepšinio čempionate iškovoti bronzos medaliai skatina jų patriotizmą ir pasididžiavimą, kad yra lietuviai. Dar 13 proc. respondentų nuomone, pergalės iš dalies skatina jų pasididžiavimo jausmus.

Nepaisant to, kad lietuvių krepšinininkai neiškovojo aukso, kaip tikėjosi daugelis sirgalių, 88 proc. respondentų rinktinės pasirodymą Ispanijoje vertina teigiamai arba puikiai. Vidutiniškai krepšininkų pasirodymą vertina 5,7 proc., neigiamai – 0,2 proc. apklaustųjų.

83,5 proc. visų krepšinio aistruolių rinktinę palaikė prie televizoriaus Lietuvoje. 4,5 proc., pabrėždami tikėjimą krepšininkais, prie automobilio prisitvirtino trispalves vėliavėles. Į čempionatą Ispanijoje pavyko nuvykti tik 0,5 proc. aistruolių.

Paprašyti įvertinti ispanų policijos elgesį su Lietuvos sirgaliais, dauguma jį vertino neigiamai. 60,8 proc. apklaustųjų Lietuvos vėliavos bei kitos aistruolių tautinės atributikos sugadinimą įvertino kaip nepagarbą valstybei. Penktadalis (24,9 proc.) apklaustųjų buvo santūresni ir teigė nežinantys, kaip vertinti šį incidentą.

11,2 proc. apklaustųjų teigė, kad dėl konflikto kaltos abi pusės. 3 proc. manymu, ispanų policininkai palaikė viešąją tvarką ir jų veiksmai buvo teisėti.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sekmadienį iškovojo Europos krepšinio pirmenybių bronzos medalius bei pelnė teisę dalyvauti 2008 metų Pekino vasaros olimpinėse žaidynėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.