Būsimoji mama gali būti stilinga

Besilaukiančios kūdikio moterys nepraranda noro atrodyti patraukliai ir madingai, nors dėl laikinai pasikeitusių kūno formų ne visada tai būna lengva padaryti. Tai žinodami projekto „Būk laiminga mama” sumanytojai „Litexpo” parodų rūmuose praėjusį savaitgalį vykusioje parodoje „Baltijos tekstilė ir oda” pristatė patogių ir stilingų drabužių nėščiosioms kolekciją. Išskirtinis jos bruožas – visi šie drabužiai pasiūti Lietuvoje.

Pasak įmonės „Dar ne mama” savininkės Irenos Bulotienės, modeliuojant ir siuvant drabužius būsimai mamai, svarbiausia modeliams parinkti kuo natūralesnes medžiagas. „Besilaukiančiai moteriai itin tinka medvilninis trikotažas, šilkas, plona vilna. Šios medžiagos gražiai krenta, o prigludusios prie kūno neerzina odos, kuri nėštumo metu paprastai tampa jautresnė”, – pristatydama kolekciją akcentavo I.Bulotienė.

Viena iš projekto „Būk laiminga mama” dalyvių ginekologė, medicinos centro „Max Meda” vadovė Žaneta Kasilovskienė pritarė, kad nėščiųjų rūbai turi būti ne tik gražūs, bet ir sveiki.

„Mes, gydytojai, visada atkreipiame dėmesį, kaip apsirengusi pas mus besilankanti būsimoji mama, – tikino gydytoja. – Nuo 16-tos nėštumo savaitės moteris ima apvalėti, todėl svarbu, kad drabužiai būtų laisvesni. Tas, kurios vis dar bando spraustis į siaurus džinsus, segasi diržus su didelėmis sagtimis, visada perspėju, kad tokia apranga netinkama. Kartais tenka padirbėti ir mados konsultante, nes moteris pasimeta ir nebežino, ką jai rengtis”, – pasakojo Ž.Kasilovskienė.

Pasak jos, plačių sarafanų mada jau seniai nugrimzdo į užmarštį. Dabar besilaukiančios moterys nesivaržo išryškinti pilvo, renkasi elastingus drabužius. Daug jų nereikia – visiškai pakanka ir dviejų komplektų.

Projekto „Būk laiminga mama” organizatorė Janina Laniauskienė tikino, kad madingų drabužių nėščiosioms pristatymas – pirmas, bet ne paskutinis projekto renginys. Ateityje vyks ir daugiau panašių renginių, skirtų ne tik būsimoms mamoms, bet ir močiutėms bei prosenelėms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.