Jaunavedžiams teks apsieiti be ryžių

Venecijoje netrukus bus uždrausta barstyti ryžius ant jaunavedžių, mat miesto valdžia nusprendė sugriežtinti kovą su karveliais, teršiančiais aikštes ir ardančiais paminklus.

Pasak policijos viršininko Marco Agostini, kanalų miesto meras rengia priemones, kuriomis siekiama sustabdyti šių paukščių puotas centrinėje Kavalio aikštėje, kur registruojamos civilinės santuokos. „Ryžių grūdai, kuriomis apibarstomi jaunavedžiai, privilioja pulkus karvelių, kurie po to laukia kitos ceremonijos. Padėtis tapo nebepakenčiama”, – sakė M.Agostini.

Valdžia ketina uždrausti ir prekybą grūdais, kuriais karveliai lesinami Šv. Morkaus aikštėje – vienintelėje Venecijos vietoje, kur galima tai daryti. Tačiau 18 licencijas turinčių prekybininkų nenori trauktis, be to, būgštavimus išreiškė ir gyvūnų teisių apsaugos aktyvistai. „Ši aikštė nėra vištidė ir negalima leisti, kad karvelių išmatos nuklotų visą aikštę, – sakė M.Agostini. – Ji plaunama ir valoma kartą per savaitę, bet to nepakanka.”

Paukščių išmatos yra tik viena bėda. Pareigūnai tvirtina, kad karveliai ardo marmurines miesto statulas ir pastatus kapodami fasadų plyšius, į kuriuos vėjas prineša maisto likučių. Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad paminklų valymas ir karvelių padarytos žalos atitaisymas kiekvienam Venecijos mokesčių mokėtojui kasmet atsieina 275 eurus.

Kova su karveliais yra tik dalis kampanijos, kuria siekiama pagerinti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtraukto miesto, pernai sulaukusio 20 mln. turistų, įvaizdį. Nuo birželio Šv. Morkaus aikštėje ir kitose istorinėse Venecijos vietose patruliuoja tvarkdariai, kurie 25 eurų baudomis baudžia turistus, rengiančius piknikus, vaikštančius iki pusės apsinuoginus ar mėtančius šiukšles.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.