Jubiliejinį LKL sezoną – dešimt komandų

Jau šį šeštadienį rungtynėmis Klaipėdoje tarp vietos „Neptūno” ir Kėdainių „Nevėžio” bus pradėtas jubiliejinis, penkioliktasis, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatas.

Vakar per spaudos konferenciją LKL prezidentas Šarūnas Kliokys pasidžiaugė, jog po 1998-1999 metų sezono čempionate varžysis vėl dviženklis komandų skaičius – dešimt. Jos kovos dėl LKL čempionų žiedų. Iš viso numatytas 400 000 litų prizų fondas, tačiau LKL valdyba dar neapsisprendė, kaip šiuos pinigus paskirtys.

Prie devynių žaidusių komandų po ilgokos pertraukos prisidėjo Alytaus „Alytus”. Beje, vasarą dar nebuvo aišku dėl Kauno „Atleto” ir „Panevėžio” ekipų, tačiau abi iki rugsėjo dešimtosios su žaidėjais atsiskaitė ir penkioliktajame čempionate varžysis kitais pavadinimus – Panevėžio „Techasas” ir Kauno „Atletas-Aisčiai”. Būtent šios dvi ekipos šį šeštadienį Kaune žais tarpusavyje. „Alytus”, pasak Š.Kliokio, nėra „Alitos” įsiskolinimų paveldėtojas, tad ir už „Alitos” skolas atsakyti neprivalo.

Varžybos, kaip ir pernai, vyks dviem ratais, o sezonas finišuos ateinančių metų gegužės pabaigoje. Paskutinę vietą užėmusi komanda dėl teisės likti aukščiausiame divizione kovos su Nacionalinės krepšinio lygos čempionu.

Varžybų direktorius Tomas Rimkus informavo, jog tradicinė LKL „Žvaigždžių diena” numatyta 2008 m. vasario 23 dieną. Tik šventės vieta kol kas neaiški.

„Džiugina, kad kiekvienas klubas pateikė gerą strateginį planą ir biudžetą, jis turi būti ne mažesnis nei 600 000 litų, – LŽ sakė Šarūnas Kliokys. – Antradienį patvirtinome galutines komandų sudėtis. Klubai surinko ne žalią jaunimėlį, o „apšaudytus” ne tik Lietuvos krepšinio lygoje, bet ir kitose lygose – žaidėjus.”

LKL prezidentas neabejoja, kad kova, kaip visada, bus atkakli. „Turime grupę lyderių – Kauno „Žalgirį”, Vilniaus „Lietuvos rytą”, Šiaulių „Šiaulius” ir galbūt Klaipėdos „Neptūną”. O likusi komandų grupė – sunkiai prognozuojama.

Paklaustas, ar įmanoma užtikrinti, kad nesikartotų „Panevėžio” klubo, praėjusio sezono pabaigoje patyrusio finansinę krizę, atvejai, Š.Kliokys atsakė: „Lyga to negali užtikrinti, bet bandysime tai kontroliuoti – dažniau bendrausime su komandų akcininkais, valdyba. Praėjusį sezoną lyg ir girdėjome, jog kažkas vyksta. Visi tik šnabdžėjo, o paskui pradėjo ieškoti kaltų. Ir žaidėjai neturi tylėti, jei jiems nemokamas atlyginimas. Manau, klubai irgi pasimokė – negalima pasirašyti su žaidėjais nerealių sutarčių.”

Varžybų išvakarėse LKL ir „Samsung Electronics” pasirašė rėmimo sutartį, kuri pasaulinei kompanijai „Samsung” suteikia pagrindinio čempionato rėmėjo statusą.

Tai bus jau šeštasis iš eilės „Samsug” remiamas LKL sezonas. Anot LKL generalinio direktoriaus Lino Gilio, ilgametė partnerė ne tik bendradarbiaus – ji padidino suteikiamos paramos dydį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.