Vadovauti STT prezidentas siūlys laikinąjį tarnybos vadovą

Prezidentas Valdas Adamkus į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorius Seimui teiks dabar laikinai STT vadovaujančio Žimanto Pacevičiaus kandidatūrą.

„Prezidento argumentas pasirenkant šią kandidatą buvo tas, kad būtina skatinti institucijas ugdyti lyderius ir vadovus”, – po V.Adamkaus susitikimo su Ž.Pacevičiumi žurnalistams trečiadienį sakė prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė.

Pasak jos, tokiu būdu sudaromos galimybės karjerai perspektyviausiems darbuotojams ir garantuojamas veiklos tęstinumas, kas yra ypač svarbu teisėsaugos institucijose.

R.Grumadaitės teigimu, su Seimo frakcijomis Ž.Pacevičius kandidatūra bus derinama ją pateikus parlamentarams – šią savaitę prezidentui pasirašius teikimo dokumentus.

STT direktorių skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

„Prezidento apsisprendimą lėmė ir tai, kad Ž.Pacevičius turi didelę patirtį teisėsaugos srityje bei kovoje su korupcija. Taip pat ponas Pacevičius STT dirba nuo pirmųjų šios tarnybos susikūrimo dienų ir turi kolektyvo pasitikėjimą, todėl kandidatas galėtų užtikrinti ir pradėtų pertvarkų tasą”, – teigė R.Grumadaitė

43-ejų Ž.Pacevičius žurnalistams teigė, jog tapęs vadovu imtųsi STT operatyvinės veiklos ir su ja susijusių techninių priemonių stiprinimo, įstatymų pataisų inicijavimo ir pažymėjo, kad korupcijos ketina ieškoti visuose sluoksniuose.

Direktoriaus pirmasis pavaduotojas Ž.Pacevičius užėmė laikinojo STT šefo postą birželį, kai ligtolinis vadovas Povilas Malakauskas buvo paskirtas Valstybės saugumo departamento (VSD) generaliniu direktoriumi.

Kandidatas yra baigęs Saratovo industrinį technikumą Rusijoje, vėliau Lietuvoje baigė Policijos akademiją. STT, kurios tikslas yra kovoti su korupcija, organizuotu nusikalstamumu ir nusikaltimais valstybės tarnybai, Ž.Pacevičius dirba nuo jos įkūrimo 1997 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.