Vilniaus valdžiai gali tekti atšaukti sutartį dėl patalpų nuomos „Siemens” arenoje

Vilniaus savivaldybei gali tekti atšaukti galimai įtartiną sutartį su „Rubicon” grupės įmone Universali arena (buvusi „Rubicon eventus”), kuri yra „Siemens” arenos sostinėje operatorė.
Sutartis patvirtinta dar senosios Vilniaus tarybos, kai jai vadovavo meras Artūras Zuokas.

Konkurencijos taryba ketvirtadienį ketina paskelbti, ar savivaldybės sutartis su Universalia arena dėl „Siemens” arenos patalpų nuomos atitinka Konkurencijos įstatymą ir nepažeidžia kitų rinkos dalyvių teisių.

Konkurencijos tarybos atstovė spaudai Palmira Kvietkauskienė BNS sakė, kad tyrimą dėl savivaldybės sprendimo pirkti renginių organizavimo paslaugas iš tuometinės „Rubicon eventus” pradėjo 2005 metų liepą.

„Buvo kilę įtarimų, kad savivaldybė galbūt neteisėtai proteguoja „Rubicon eventus”, įsipareigodama pirkti iš jos renginių organizavimo paslaugas”, – sakė ji.

Savivaldybė 2005-ųjų balandį buvo nusprendusi remti „Siemens” areną, organizuodama joje miesto renginius ir nupirkdama bilietų į „Rubicon” statomą vandens parką sostinės moksleiviams už maždaug 2 mln. litų.

Tačiau dar 2005 metų spalį savivaldybė įtarimą sukėlusį sprendimą atšaukė, todėl tyrimas buvo sustabdytas. 2006 metais, anot P.Kvietkauskienės, jis buvo atnaujintas, gavus bendrovės „Versenta”, kuri yra „Utenos” pramogų arenos valdytoja, skundą. „Utenos” arena yra pagrindinė „Siemens” arenos konkurentė.

„Pasirodo, sprendimą dėl renginių organizavimo paslaugų atšaukusi savivaldybė 2005 metų rugpjūtį pasirašė patalpų nuomos arenoje sutartį su „Rubicon eventus”. Sutartis galioja ir dabar”, – teigė P.Kvietkauskienė.

„Versenta” skunde teigia, kad savivaldybė tokiu būdu diskriminuoja kitus rinkos dalyvius.

Konkurencijos taryba gali įpareigoti savivaldybę panaikinti sutartį su Universalia arena dėl patalpų nuomos ir sudaryti galimybę ir kitoms įmonėms išnuomoti patalpas.

„Versenta” šiuo metu išgyvena ne pačius geriausius laikus – antstoliai jau du kartus iš varžytinių ketino parduoti dalį „Utenos” arenos pastato. Skolą iš „Versentos” siekia prisiteisti bankrutuojanti statybų bendrovė „Ekama”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.